Hyppää sisältöön

Tieto olympialaisten siirtymisestä sai Matti Mattssonin mietteliääksi: "Olisi tyhmää jättää leikki tässä kohtaa kesken"

Uimari Matti Mattssonin tähtäin siirtyi hetkessä vuodella eteenpäin.

Matti Mattsson oli alittanut Tokion kisojen A-rajan ainoana suomalaisuimarina. Kuva: Vesa Pöppönen / AOP

Matti Mattssonilla oli Tokion olympialaisten A-raja plakkarissa ainoana suomalaisena uimarina. Nyt suunnitelmat menevät uusiksi, sillä Kansainvälinen olympiakomitea KOK vahvisti Tokion kisojen siirtymisen vuoteen 2021.

– Jos virallinen sinetti on siihen päälle lyöty, niin kyllähän tässä on pitkä vuosi taas edessä. Kaipa tästä lähdetään rakentamaan ja jatkamaan projektia, Mattsson kommentoi tuoreeltaan Yle Urheilulle.

Mattsson, 26, toivoi hiljattain Yle Urheilun haastattelussa, että jos kisoja siirretään, ne järjestettäisiin vielä kuluvan vuoden puolella. Uudesta ajankohdasta ei ole vielä tarkempaa tietoa, mutta ensi vuodelle kisat siirtyvät joka tapauksessa.

– Täytyy vähän pohtia. Olen lähes kymmenen vuotta uinut lähes tulkoon ammatikseni, niin olisi se tyhmää tässä kohtaa jättää leikki kesken. Täytyy pyrkiä tekemään oikeita ratkaisuja harjoittelun suhteen, että se kantaa, Mattsson sanoo.

– Kunnon rakentaminen seuraavaan kesään vaatii pitkäjänteistä työtä. Pitkä talvi on aina haastavaa aikaa. Peruskuntokaudella ehtii viettää altaassa tunteja päivässä. Eiköhän siihen jotkut keinot keksitä.

Mattssonin pitkän uran huippuhetki on MM-pronssimitali leipälajissaan 200 metrin rintauinnissa Barcelonassa vuonna 2013. Olympialaisissa Mattssonin paras sijoitus on Riossa neljä vuotta sitten uitu 16. sija.

– Tällaiset pienet vastoinkäymiset kasvattavat luonnetta. Tosin niitä vastoinkäymisiä on minunkin uran aikana tullut aika monta huonojen kilpailujen muodossa, Mattsson toteaa.

Loppuvuoden uintikalenteri on täysin auki, sillä luonnollisesti myös toukokuulle Budapestiin suunnitellut EM-kisat on siirretty. EM-kisojen uusi mahdollinen ajankohta on elokuussa, joten arvokisaradoille Mattsson vielä mahdollisesti pääsee tänä vuonna. Olympiakisat katsoivat hetkellisesti nyt kuitenkin kauas horisonttiin.

– Viimeiset neljä vuotta olen tähdännyt käytännössä kahteen kilpailupäivään ja sitten tuleekin viides vuosi lisää. Täytyy jäsennellä ja pähkäillä tätä hommaa omassa päässä. Enköhän lähde tästä eteenpäin rakentamaan.

Lue myös:

.
.