Suora

  • Urheiluruutu

NHL leikkaa konttoriväkensä palkkoja, Canadiens lomauttaa 60 prosenttia

NHL:n pelit pysähtyivät 12. maaliskuuta pandemian takia.

NHL
montreal canadiens
Canadiensin kotihalli, Centre Bell.Getty Images

Koronaviruksen takia keskeytetty NHL-jääkiekkoliiga alentaa toimistonsa työntekijöiden palkkoja väliaikaisesti 25 prosentilla, kertoi ESPN-kanava. Seuroissakin pakkotauko tuntuu, sillä perinteikäs Montreal Canadiens turvautuu lomautuksiin.

NHL:n pelit pysähtyivät 12. maaliskuuta, kun runkosarjaa oli jäljellä 3,5 viikkoa ja 189 ottelua. Liiga pähkäilee milloin ja miten kautta voitaisiin jatkaa, ja NHL-pelaajat ovat tällä hetkellä kotikaranteenissa. Eristys jatkuu ainakin tämän viikon perjantaihin.

Maanantaina New Jersey Devils ilmoitti ensimmäisenä NHL-seurana palkkaleikkauksista. Täysipäiväiset Devils-palkolliset menettävät tauon aikana jopa 20 prosenttia palkastaan ja siirtyvät nelipäiväiseen työviikkoon.

Canadiens puolestaan ilmoitti tiistaina, että työntekijöistä 60 prosenttia lomautetaan. Legendaarisen seuran omistava Groupe CH on toki kasannut kuuden miljoonan dollarin apurahaston varmistamaan, että työntekijät saavat 80 prosenttia peruspalkastaan kahden kuukauden ajan. Rahastosta saa myös lainaa vaikeasta taloustilanteesta selviämiseen.

– Teemme kovasti töitä rajoittaaksemme vaikutusta, jota tämä tilanne tuo työntekijöillemme, Groupe CH:n omistaja Geoff Molson sanoi.

Lue myös:

Kommentti: NHL harkitsee jopa 24 joukkueen pudotuspelejä – idea on järjetön, koska sääli ei kuulu huippu-urheiluun

Tuukka Rask ansaitsee parhaalle maalivahdille jaettavan Vezina-pystin – Yle Urheilu jakoi NHL:n runkosarjapalkinnot

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat