Kansainvälinen jääkiekkoliitto langetti sanktioita – kolmelle pelaajalle dopingpanna, KHL-puolustaja kärysi kokaiinista

Yksi kilpailukiellon saaneista pelaajista on KHL:ssä pelaava puolustaja Kirill Dyakov.

jääkiekko
Jääkiekkoilija, anonyymi, kuvituskuva
Skynesher/Gerry Images

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF on langettanut kolme dopingrangaistusta (siirryt toiseen palveluun). Kilpailukiellon saaneet pelaajat ovat venäläinen Kirill Dyakov, 26, kazakstanilainen Vladislav Nikiforov, 19,ja 30-vuotias kanadalainen Michael Budd.

Pelaajista meritoitunein on liki 300 KHL-peliä urallaan pelannut Dyakov. Admiral Vladivostokin puolustajalle langetettiin 15:n kuukauden kilpailukielto. Dyakov kärysi kokaiinista marraskuun alussa Moskovan Spartakia vastaan pelatun ottelun jälkeen. IIHF:n mukaan Dyakov ei ollut käyttänyt ainetta urheilusuoritusta parantaakseen.

Dyakov hyllytettiin jo yhdeksäs joulukuuta, eikä hän sen jälkeen enää pelannut peliäkään. Nyt varmistunut pelikielto pitää pelaajan poissa kaukaloista ensi vuoden helmikuuhun saakka. Dyakov oli joukkueensa varakapteeni. Hän pelasi kaudella 34 ottelua ja kirjasi tehot 0+5=5.

Venäjän nuorten jääkiekkoliiga MHL:ssä pelaava Nikiforov sai Dyakovin tapaan 15:n kuukauden pelikiellon. Nikiforov kärysi meldoniumista eli mildronaatista. Lääkeaineena mildronaattia käytetään turvaamaan sydämen toiminta tilanteissa, jossa sen hapensaanti on heikentynyt. Aineesta on jonkin verran hyötyä kestävyyden parantamisessa ja palautumisen edistämisessä.

Nikiforov kertoi saaneensa ainetta kesällä sairaalahoidon yhteydessä, jolloin hän ei kertonut lääkäreille olevansa jääkiekkoilija. IIHF:n mukaan Nikiforov ei käyttänyt ainetta tietoisesti, mutta hänen olisi pitänyt kertoa lääkäreille ammatistaan ja siten välttää aineen käyttäminen.

IIHF langetti myös kahden vuoden kilpailukiellon Saksan kolmostasolla pelanneelle Buddille. Budd kärysi kokaiinista kaksi vuotta sitten, eikä ole pelannut sen jälkeen.

Lue myös:

Puolet NBA- ja NHL-pelaajien virustartunnoista kumpuaa yhdestä hallista – Mitä "tautipesäkkeessä" tapahtui neljänä kriittisenä päivänä?

KalPa Hockey aloittaa yt-neuvottelut – lomautukset ja irtisanomiset mahdollisia

KHL:n pudotuspelit on peruttu – mestaruus jää jakamatta

Mahdollistaako lakimuutos urheiluseuroille pelaajien lomauttamisen? Lomautetulla pelaajalla olisi oikeus purkaa sopimus välittömästi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat