Korona kuristaa moottoriurheilun MM-sarjoja – ratamoottoripyöräilyn kuninkuusluokan MotoGP:n alku uhkaa lykkääntyä kesään

KymiRingille on tulossa yksi kauden ensimmäisistä MM-kisoista.

moottoriurheilu
Mika Salo ajaa F4-autoa Kymi Ringillä.
KymiRingiä testattiin viime elokuussa.Tiina Karppi / Yle

Pandemiaksi laajennut koronavirus kurittaa kovalla kädellä maailman urheilutapahtumia. Pahimmin pandemia puree pitkän kalenterikauden moottoriurheilutapahtumiin, kuten ratamoottoripyöräilyn, formula ykkösten ja rallin MM-sarjoihin.

Formula 1:n kangerrellut kauden alku on paistatellut julkisuuden valokeilassa. F1-väki oli kokoontunut maaliskuun alussa Australian Melbourneen aloittaakseen MM-sarjan, mutta kisa peruuntui viime hetkellä koronapelon vuoksi.

Tämän jälkeen kauden MM-kalenterista on Melbournen lisäksi varmuudella siivottu perinteikäs Monacon gp. Näillä näkymin F1-kausi on tarkoitus aloittaa kesäkuun puolivälissä Kanadan Montrealissa.

Vaikeutensa on ratamoottoripyörien MM-sarjallakin. Pienemmät luokat Moto2 ja Moto3 pääsivät aloittamaan kautensa Qatarin gp:ssä maaliskuun alkupuolella, mutta sarjan kuninkuusluokka MotoGP törmäsi maailmalla vireillä olleisiin matkustusrajoituksiin, ja kilpailu jäi ajamatta.

Sen jälkeen koko MotoGP:n MM-sarjassa siirrettiin Thaimaan, Texasin ja Argentiinan kilpailut. Ne on tarkoitus sijoittaa loppukauteen.

Myös toukokuulle ajoitetut Espanjan, Ranskan ja Italian MM-kilpailut ovat uhattuna.

Loppukaudesta tulee ruuhkainen

Suomalaisittain asetelmasta tekee mielenkiintoisen se, että heinäkuun toisena viikonloppuna on määrä ajaa Suomen ensimmäinen MotoGP:n MM-kilpailu Iitin KymiRingillä. Jos toukokuulle aiotut MM-kilpailut jäävät ajamatta ja kausi alkaisi kesäkuussa Katalonian gp:llä, KymiRingillä järjestettäisiin kalenterikauden neljäs kisa.

MotoGP:n markkinointi- ja tv-oikeuksia hallinnoiva Dorna-yhtiö on valmis venyttämään MM-kalenteria kahdella viikolla marraskuun loppuun saakka.

– Tavoitteemme on, että MM-sarjasta ajetaan mahdollisimman monta kisaa, Dornan toimitusjohtaja Carmelo Ezpeleta vakuuttaa uutistoimisto AFP:lle.

Dorna on jopa valmis ajattamaan siirrettyjä MM-kisoja MotoGP:n perinteisellä kesätauolla heinäkuun puolivälistä elokuun alkuun.

MM-kalenteri ruuhkautuu loppukaudesta. Jos Dornan suunnitelmat toteutuvat, loka-marraskuulle tulee kaksi kolmen viikonlopun jaksoa, jolloin kisoja ajetaan viikon välein peräkkäin.

Lue myös:

Suuri päätös! Legendaarinen Monacon GP perutaan – viimeksi ikoninen kisa jäi välistä 66 vuotta sitten

Tämän F1-kauden kisakalenteri muuttumassa rajusti, valtava sääntömullistus venyy

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat