Turkkilaisten mukaan koronavirustartunnat levisivät nyrkkeilyn olympiakarsinnoissa – Lontoossa oli mukana viisi suomalaisnyrkkeilijää

Turkkilaiset kertoivat The Guardianille, että kolme joukkueen jäsentä sai Lontoon kisoista koronavirustartunnan.

nyrkkeily
Kuvassa punaisessa otteleva Suomen Arslan Khataev
Arslan Khataev oli yksi neljästä suomalaisesta, joka ennätti otella Lontoon olympiakarsintaturnauksessa. Kahdella karsintoihin osallistuneella turkkilaisnyrkkeilijällä on Turkin nyrkkeilyliiton puheenjohtajan mukaan todettu koronavirus.Nyrkkeilyliitto

Kansainvälinen olympiakomitea on saanut niskaansa kovia syytöksiä. Turkin nyrkkeilyliiton puheenjohtaja Eyup Gozgecin mukaan kaksi maan nyrkkeilijää sai koronavirustartunnan Lontoossa järjestetyissä olympiakarsinnoissa. Tartunta on todettu lisäksi joukkueen päävalmentajalla.

Asiasta kertoo The Guardian (siirryt toiseen palveluun). Gozgecin mukaan päätös turnauksen järjestämiseksi oli edesvastuutonta. Turkki aikoo tehdä asiasta KOK:lle valituksen, sillä hallilla tai hotellilla ei oltu varauduttu koronavirukseen. KOK ei kommentoinut lehdelle Gozgecin väitteitä.

Urheilumaailma oli jo ehtinyt pysähtyä lähes täysin koronaviruspandemian vuoksi, kun Lontoossa yhä nyrkkeiltiin olympiapaikoista. Karsinnat päätettiin lopulta keskeyttää ennen aikojaan. Otteluita oli kuitenkin ehditty viedä läpi niin yleisön läsnäollessa kuin tyhjillekin katsomoille päivien ajan.

Suomalaisurheilijoista Lontoossa olivat paikan päällä Mira Potkonen, Elina Gustafsson, Arslan Khataev, Muhammad Abdilrasoon, ja Krenar Aliu. Kaikki muut paitsi Potkonen ehtivät myös otella turnauksessa ennen sen keskeyttämistä.

Lue myös:

Mira Potkosen tilaisuus varmistaa paikka Tokioon valui sormien lävitse viime hetkillä: "Kun matto vetäistään alta, totta kai tulee pettymys"

Urheilumaailma on lähes täysin pysähtynyt, mutta miksi Lontoossa edelleen nyrkkeillään olympiapaikoista? “Kun nyt ollaan täällä, vedetään matsit läpi”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat