Hyppää sisältöön

Menestysvalmentaja Pieti Poikola palaa Korisliigaan – tällä kertaa Lahteen

Lahti Basketball on solminut Pieti Poikolan kanssa 2+2-vuotisen sopimuksen.

Pieti Poikola voitti Tampereen Pyrinnön kanssa Suomen mestaruudet vuosina 2010, 2011 ja 2014. Kuva: AOP

Kolme Suomen mestaruutta valmentajana voittanut Pieti Poikola, 42, palaa Korisliigaan. Poikola on Lahden pääsarjajoukkueen uusi päävalmentaja. Poikolan sopimus on 2+2-vuotinen.

Poikola valmensi Korisliigassa edellisen kerran kaudella 2016–17. Silloin hän oli Kouvojen päävalmentaja. Nyt hän palaa Korisliigaan, tällä kertaa Lahteen.

– Haluan päästä rakentamaan seurakulttuuria ja luomaan lahtelaisen koripallon identiteettiä, jolla erotumme muista joukkueista. Ajatus siitä, että rakennamme yhdessä koko seuran tapaa pelata lämmittää mieltäni. Pitkä sopimus tarjoaa mahdollisuuden todelliseen kehitystyöhön, Poikola kommentoi tiedotteessa.

Menestyksekkään uran valmentajana tehnyt Poikola on pitänyt arjen valmennustyöstä taukoa lähes kolme vuotta.

– Olen valmennustauon aikana miettinyt jatkuvasti, miten harjoittelun ja toiminnan laatua voi kehittää sekä seurannut kansainvälisiä trendejä. Ideoita on paljon.

Tällä kaudella Lahti Basketball oli yhdeksäntenä, kun kausi keskeytettiin koronaviruksen takia. Kautta ei pelata loppuun.

Lue myös:

"Lomautan myös itseni" – Urheiluseurat ovat ajautuneet hetkessä karuun talousahdinkoon, apuun ovat rientäneet valtion sijasta yksittäiset ihmiset

Koripalloliitossa pohditaan poikkeusratkaisua koronaviruspandemian takia – liigapaikat voisivat ratketa vasta elokuun alussa