Ensimmäinen NBA-pelaaja parantunut koronaviruksesta – kameramies ja tähtipelaajan äiti koomassa

Koripallon NBA-sarjasta kuuluu sekä hyviä että huonoja uutisia.

NBA
Kuvassa Utahin Rudy Gobert ja Detroitin Christian Wood
Kuvassa Utahin Rudy Gobert ja Detroitin Christian WoodGetty Image

Detroit Pistonsin Christian Wood on selättänyt ensimmäisenä NBA-pelaajana covid-19-taudin. Korinaluspelaajana häärivä Wood oli järjestyksessään kolmas koripallon ammattilaissarja NBA:n pelaaja, jolla todettiin 14. maaliskuuta koronavirus.

Hänen agenttinsa Adam Pansack on vahvistanut (siirryt toiseen palveluun), että Wood on toipunut täysin taudista ja voi tällä hetkellä erinomaisesti.

Woodin edustama Detroitin joukkue on ollut varotoimenpiteenä eristyksissä. Pistonsin pelaajista Woodin lisäksi on testattu viisi pelaajaa koronaviruksen varalta, mutta muilta ei ole löydetty positiivista testitulosta.

Tämän hetken tietojen mukaan ainakin 14 NBA-pelaajalla tai valmennukseen kuuluvalla on todettu koronavirus.

Woodin lisäksi koronavirus on todettu Utahin Rudy Gobertilla ja Donovan Mitchellilla, Bostonin Marcus Smartilla, Brooklynin Kevin Durantilla sekä kolmella muulla Netsin pelaajalla, Denverin yhdellä pelaajalla, LA Lakersin kahdella pelaajalla sekä kolmella Philadelphian organisaatioon kuuluvalla henkilöllä.

Kameramies taistelee hengestään

NBA-kameramies, joka työskenteli Detroitin ja Utahin välisessä ottelussa 7. maaliskuuta, neljä päivää ennen liigan keskeyttämistä, on koomassa (siirryt toiseen palveluun) koronaviruksen takia.

Ottelun jälkeen ainakin kolmella kyseisessä kamppailussa esiintyneellä pelaajalla on todettu koronavirus. NBA laittoi sarjan jäihin kuultuaan ensimmäisestä, Rudy Gobertin antamasta positiivisesta virustartunnasta.

Kameramiehen ystävät ovat kertoneet asiasta paikallisessa mediassa. Noin 50-vuotias mies on työskennellyt vuosia NBA-pelien kameramiehenä Detroitissa. Hänen tehtävänään oli muun muassa kuvata pelaajahaastattelut pukuhuoneesta pelin jälkeen.

Varmuudella ei voida kuitenkaan sanoa missä, milloin ja miten televisioammattilainen sai koronaviruksen. Kameramies alkoi voida pahoin noin viikko pelin jälkeen. Kun kotihoito ei auttanut, niin tartunnan saanut mies meni 18. maaliskuuta sairaalaan.

Viruksen saaneen miehen ystävä kertoi, että huonon happitason takia kameramies vaivutettiin koomaan, josta hänet otettiin pois hetkellisesti tiistaina, mutta asetettiin heti kohta uudelleen koomaan.

Myös koripallotähden äiti koomassa

Minnesotan NBA-tähti Karl-Anthony Towns on aiemmin kertonut julkisuuteen (siirryt toiseen palveluun), että hänen äitinsä on koomassa. Hänellä on todettu covid-19-taudin oireita.

Townsin äiti sairastui aluksi kuumeeseen ja hengitystieinfektioon, jonka jälkeen hän joutui sairaalaan.

Lue myös:

Puolet NBA- ja NHL-pelaajien virustartunnoista kumpuaa yhdestä hallista – Mitä "tautipesäkkeessä" tapahtui neljänä kriittisenä päivänä?

NBA:lla on kolme vaihtoehtoa: paras, huonoin ja kaikki siltä väliltä

Koronavirukseen sairastunut NBA-pelaaja: "Tämä ei ole vitsi"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat