Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

NBA-pelaaja Joe Inglesillä on miljoona syytä pelata koripalloa, mutta yksi syy olla myös pelaamatta – "En halua, että Jacob saa viruksen"

Koronavirus aiheuttaa maailmalla pelkoa ihmisille, jotka ovat huolissaan muun muassa iäkkäistä isovanhemmistaan ja riskiryhmään kuuluvista lapsista.

koripallo
Joe Ingles
Utah Jazzin Joe Ingles maaliskuun alussa ottelussa Toronto Raptorsia vastaan.Getty Images

Utah Jazzin koripalloammattilainen Joe Ingles joutui hankalaan asemaan ensimmäisten Pohjois-Amerikassa pelaavien urheilijoiden joukossa, kun NBA keskeytti koripalloammattilaisten kauden määrittelemättömäksi ajaksi koronaviruspandemian takia.

Inglesin joukkuekaverit Rudy Gobert ja Donovan Mitchell olivat liigan kaksi ensimmäistä pelaajaa, joiden testi oli positiivinen covid-19-virukselle.

Vaikka myös Ingles haluaisi palata mahdollisimman nopeasti takaisin töihinsä, on hänellä rakasta lajiaan suurempi syy olla tarvittaessa vaikka pelaamatta koripalloa lainkaan.

Ingles on testattu koronaviruksen osalta, mutta huolimatta negatiivisesta testituloksesta, hän on eristänyt itsensä vaimostaan sekä kolmivuotiaista kaksosista Jacobista sekä Milanista. Pelko ja suojelu ovat ajaneet australialaisen konkaripelaajan pois Salt Lake Cityn kodista.

Riskiryhmään kuuluvaa Jacobia suojeltava

NBA-pelaaja haluaa suojella ennen muuta hänen Jacob-poikaansa, jolla on todettu autismi ja heikentynyt immuunijärjestelmä.

– Jos minulle kerrottaisiin, etten voisi koskaan pelata enää koripalloa suojellakseni Jacobia tältä virukselta, niin kävelisin tältä istumalta näissä vaatteissa lentokentälle, lentäisin Australiaan, enkä koskaan pelaisi yhtään korismatsia elämässäni. Ja olisin siihen päätökseen erittäin tyytyväinen, kertoi Ingles The Athletic -sivustolle.

– En halua, että Jacob saa viruksen. Enkä halua myöskään, että hänen sisarensa tai lasteni äiti joutuu käymään viruksen läpi.

32-vuotias Ingles pelaa parhaillaan kuudetta kauttaan Utah Jazzin joukkueessa. Pienellä laitahyökkääjällä on vyöllään 470 ottelua ja hän on ollut sivussa NBA-uransa aikana vain kolmesta ottelusta.

"Yksi syy olla pelaamatta"

Tässä vaiheessa koronaviruspandemiaa kukaan ei osaa sanoa, milloin NBA voi jatkaa sarjapelejään.

Dallas Mavericksin omistaja Mark Cuban on kaikkein positiivisimpana arvellut, että sarja voisi jatkua toukokuun puolivälin jälkeen. ESPN-urheilukanava on puolestaan arvellut, että sarjan nopein mahdollinen vaihtoehto pelaamiselle olisi kesäkuun puolivälissä.

Kun NBA palaa jossain vaiheessa koripalloparketeille, niin Ingles sanoo olevansa totta kai innoissaan paluusta – mutta vain jos se on täysin turvallista hänen perheelleen.

– Minulla on miljoona syytä, miksi haluan pelata koripalloa. Mutta toisaalta yksi syy – rakastan Jacobia – olla tarvittaessa pelaamatta. Yksi syy menee kaiken edelle, toteaa Ingles.

Lue myös:

Puolet NBA- ja NHL-pelaajien virustartunnoista kumpuaa yhdestä hallista – Mitä "tautipesäkkeessä" tapahtui neljänä kriittisenä päivänä?

Lähteet: The Athletic – Yahoo

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat