Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Dopingtestaus pysähdyksiin Venäjällä – koronaviruksen leviämistä torjutaan itänaapurissa järein toimin

Venäjän antidopingtoimisto Rusada on lopettanut urheilijoiden dopingtestauksen toistaiseksi.

doping
Juri Ganus
Rusadan puheenjohtaja Juri Ganus arkistokuvassa.AOP

Venäjän antidopingtoimisto Rusada on lopettanut dopingtestauksen toistaiseksi, kertoo uutistoimisto Reuters.

Rusada tiedotti lauantaina, että testaustoimet ovat tauolla ainakin 6. huhtikuuta asti koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Koronavirustartuntoja oli lauantai-iltapäivään mennessä todettu Venäjällä lähes 1 300 kappaletta. Uutistoimisto TASS kertoo, että viruksen aiheuttamaan tautiin on toistaiseksi kuollut neljä ihmistä.

Moskovassa kahvilat, ravintolat ja myymälät on määrätty suljettavaksi ensi viikosta alkaen. Vain ruokakaupat ja apteekit pysyvät auki.

Rusadan puheenjohtaja Juri Ganus kertoi videotiedotteessa, että toimiston oli määrä jatkaa toimintaansa normaalisti, mutta Venäjän valtionjohdon tekemien linjausten takia toiminta on nyt pantu jäihin.

– Me tietenkin seuraamme ohjeita, jotka Venäjän valtionjohto on esittänyt. Siksi olemme keskeyttäneet testaustoimintamme, Ganus kertoi.

Venäjän urheilumaailmasta on paljastunut viime aikoina merkittäviä dopingkäryjä. Perjantai-iltana yleisurheilun etiikkaa valvova Athletics Integrity Unit kertoi, että neljää venäläistä ex-yleisurheilijaa epäillään urien aikaisista dopingrikkeistä.

Maailman antidopingtoimisto Wada löysi vuonna 2015 todisteita systemaattisesta dopinginkäytöstä Venäjällä. Muun muassa maan yleisurheiluliitto on suljettu kaikesta kansainvälisestä kilpailutoiminnasta.

Lue myös:

Neljää venäläistä ex-yleisurheilijaa epäillään dopingista – mukana kaksi olympiavoittajaa

Kansainvälinen jääkiekkoliitto langetti sanktioita – kolmelle pelaajalle dopingpanna, KHL-puolustaja kärysi kokaiinista

Venäläisten yleisurheilupomojen härski huijaus kävi kalliiksi, seuraukset nähdään jo seuraavissa arvokisoissa: "Täysin posketonta"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat