Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Ancelotti uskoo lippujen hintojen laskevan koronaviruksen vuoksi – tyrmää viikkojen harjoituskauden ja muistelee Milan-vuosiaan: "Cafu palasi lomalta 24 tuntia ennen ja pelasi 90 minuuttia"

Carlo Ancelotti arvostelee myös rajusti Mestarien liigan pelaamista Liverpoolissa koronaviruksen jyllätessä.

Englannin Valioliiga
Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti muistaa Milan-vuosiltaan, kuinka joutui hälyyttämään pelaajia tositoimiin vain neljä päivää ennen tärkeää kohtaamista. AOP

Koronavirus on keskeyttänyt jalkapallosarjat ympäri Euroopan, ja ainakin kannattajat ovat odottaneet tuskissaan, koska tosipelit taas jatkuvat.

Yhdentekevää, jos Valioliigaseura Evertonin italialaisluotsi Carlo Ancelottilta kysytään.

– Tänään terveys ja tartuntojen rajoittaminen on pääasia. Se, koska liiga alkaa ja koska se päättyy, päivämäärät... Usko minua, en välitä. Tällä hetkellä se on viimeinen asia mielessäni, Ancelotti laukoi (siirryt toiseen palveluun) Corriere dello Sportille.

Ancelottin mukaan tärkeintä on nyt keskittyä rajoittamaan viruksen leviämistä. Vasta sen jälkeen on aika keskittyä muuhun, kuten vaikkapa viruksen vaikutuksiin jalkapallossa. Ja niiden italaisluotsi uskoo olevan valtavat.

– Puhutaan palkkojen jäädyttämisestä ja leikkaamisesta. Pian talous muuttuu ja se näkyy joka tasolla. TV-oikeudet halpenevat, pelaajat ja valmentajat tienaavat vähemmän ja liput maksavat vähemmän, koska ihmisillä on vähemmän rahaa, Ancelotti ennustaa.

Myös Britanniassa joukkueharjoitukset on keskeytetty, ja pelaajat harjoittelevat omatoimisesti. Valioliigan kohdalla on väläytelty myös mahdollisuutta jonkinlaiselle harjoituskaudelle ennen kuin pelit pyörähtävät jälleen kunnolla käyntiin. Harjoituskauden kestoksi on väläytelty esimerkiksi kolmea viikkoa, mikä saa Ancelottin nauramaan.

– Mikä vitsi! Muistan, kun Italian jalkapalloskandaalin seurauksena Milan pudotettiin vuonna 2006 neljän parhaan joukkueen ulkopuolelle ja jätettiin europeleistä pois. Sitten he poistivatkin joitakin rangaistuksia ja meidän piti yhtäkkiä karsia paikasta Mestarien liigaan, Ancelotti aloitti.

– Jouduin soittamaan pelaajille, jotka olivat lomalla, koska neljän päivän päästä kohtaisimme Belgradin Punaisen tähden. Cafu palasi 24 tuntia ennen ja pelasi 90 minuuttia. Voin muistuttaa, miten Mestarien liiga päättyi toukokuussa.

AC Milan juhli Mestarien liigan voittoa keväällä 2007 kukistettuaan loppuottelussa Liverpoolin maalein 2–1.

Liverpoolissa ei olisi pitänyt pelata

Ancelotti otti kantaa myös Liverpoolissa pelattuun viimeisimpään Mestarien liigaotteluun, missä Liverpool kohtasi Atletico Madridin lähes täydellä stadionilla. Ottelua on sittemmin epäilty koronaviruksen levittäjäksi.

Hän kertoi keskustelleensa asiasta myös Liverpool-luotsi Jürgen Kloppin kanssa.

– Klopp sanoi minulle, että pelaaminen noissa olosuhteissa oli rikollista ja mielestäni hän oli oikeassa, Ancelotti tykitti.

Jalkapallon Mestarien liigan neljännesvälierien toinen osaottelu jäi myös Liverpoolin viimeiseksi otteluksi ennen koronavirustaukoa. Mestarien liigan mittelöt olivat monessa maassa myös viimeiset tosipelit ennen kuin sarjat yksi toisensa jälkeen päättivät keskeyttää pelit koronaviruksen vuoksi.

Tuona keskiviikkoiltana reilut kaksi viikkoa sitten Atletico Madrid rynni Anfieldillä jatkoon yhteismaalein 4–2 yli 52 000 katsojan edessä. Vieraskannattajia oli saapunut Englantiin tuhansittain, vaikka Espanjassa yli 1 000 hengen kokoontumiset oli jo kielletty ensimmäisen koronavirukseen kuolleen uhrin jälkeen.

– Me keskustelimme siitä jo silloin, ja tuntui todella oudolta toivottaa Atleticon kannattajat tervetulleeksi aikana, jolloin he eivät saaneet vierailla edes omalla kotistadionillaan. Se ei valitettavasti ollut minun päätökseni, vaan hallituksen. Mielestäni hallituksen olisi pitänyt reagoida aiemmin, Liverpoolin pormestari Joe Anderson sanoi Aftonbladetin mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

Britanniassa maan hallitus suhtautui koronavirukseen alkujaan välinpitämättömästi, ja maassa ryhdyttiin tiukkoihin liikkumisrajoituksiin vasta tällä viikolla.

Italiassa helmikuun lopulla pelattua Mestarien liigan neljännesvälieräottelua Atalanta–Valencia on nimitetty yhdeksi Pohjois-Italian pahimmista koronaviruksen levittäjistä. Italia on kärsinyt koronaviruksesta pahiten Euroopassa, ja lauantaina kuolleita oli jo yli 10 000.

Paikan päällä oli myös tuhansia espanjalaiskannattajia Valencian alueelta. Myöhemmin espanjalaisseura tiedotti, että yli kolmasosa joukkueen pelaajista ja taustajoukoista on saanut koronavirustartunnan.

Lue myös:

Uefa tutkii yhä mahdollisuuksia jalkapallokauden jatkamiseksi – puheenjohtaja ei halua pelejä tyhjille katsomoille

Valioliiga pyrkii jatkamaan kautta kesäkuun alussa brittilehden mukaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat