Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

HSK kertoo pyrkivänsä sovintoon Taitoluisteluliiton kanssa ja pyytää anteeksi epäasiallista kohtelua kokeneilta luistelijoilta

Suomen Taitoluisteluliitto ei pystynyt päättämään luisteluseura HSK:ta koskevista jatkotoimenpiteistä lauantaina pitämässään kokouksessa.

muodostelmaluistelu
Taitoluistelu
Kuvituskuva.Getty Images

Taitoluisteluseura HSK kertoo pyrkivänsä sovintoon Suomen Taitoluisteluliiton kanssa valmentaja-asiassa, joka on hiertänyt liiton ja seuran välejä talven ajan.

– HSK:n hallitus pyytää anteeksi niiltä luistelijoilta, jotka ovat kokeneet valmennuksen epäasiallisena. Kannan henkilökohtaisesti vastuun siitä, että toiminta HSK:ssa on eettisesti kestävää, HSK:n hallituksen puheenjohtaja Mikael Nyberg totesi tiedotteessa. (siirryt toiseen palveluun)

HSK on ilmoittanut laativansa muun muassa käsikirjan, jolla se pyrkii lisäämään läpinäkyvyyttä ja avoimuutta toiminnassaan. Seura kertoo olevansa valmis raportoimaan Taitoluisteluliitolle säännöllisin väliajoin toiminnastaan. HSK:n mukaan seura voisi yhdessä Taitoluisteluliiton kanssa pohtia eettisen toiminnan mittareita koko lajiyhteisön käyttöön.

– HSK 2020 on vastuullinen luisteluseura. Meillä ovat ovet aina avoinna, tervetuloa katsomaan, Nyberg sanoo.

Liiton kurinpitolautakunta langetti muodostelmaluisteluvalmentaja Mirjami Penttiselle tammikuussa vuoden kilpailukiellon asiattoman käytöksen takia. Liiton mukaan valmentaja syyllistyi urheilun eettisten sääntöjen rikkomiseen muun muassa käyttämällä toistuvasti valmennettaviaan kohtaan epäasiallista kieltä, huutamalla ja nöyryyttämällä.

Penttinen on valittanut tuomiostaan Urheilun oikeusturvalautakuntaan.

Helsingfors Skridskoklubbin eli Helsingin Luistinklubin (HSK) uusi hallitus kertoi 9. maaliskuuta tiedotteessaan, että seitsemän viikkoa hyllytettynä ollut Penttinen palaa valmennustyöhön vaiheittain.

Taitoluisteluliitto joutui lykkäämään päätöstä

Taitoluisteluliitto lähetti HSK:lle selvityspyynnön asiasta ja kuuli lauantaina seuran johtoa. Ratkaisuun ei seuraa koskevien jatkotoimenpiteiden osalta päästy, koska HSK oli aiemmin tällä viikolla tehnyt käräjäoikeudelle turvaamistoimihakemuksen. Väliaikaisen turvaamistoimimääräyksen takia Taitoluisteluliitto ei voinut päättää muun muassa HSK:n mahdollisesta erottamisesta liitosta.

– Käräjäoikeus on myöntänyt turvaamistoimen väliaikaisena meitä kuulematta. Nyt tutustumme asian asiakirjoihin ja valmistelemme vastineemme käräjäoikeudelle. Tätä huhtikuuta kuluu asian käsittelyssä, Taitoluisteluliiton puheenjohtaja Laura Raitio kertoi Yle Urheilulle puhelimitse lauantaina.

Liiton johto on ilmaissut tyytymättömyytensä seuran ratkaisuun palauttaa valmentajansa työvelvoite.

Raition mukaan käräjäoikeus kuulee seuraavaksi Taitoluisteluliittoa ja päättää sen jälkeen, muuttuuko turvaamistoimi pysyväksi vai perutaanko se.

Lue myös:

Taitoluisteluliitto joutui lykkäämään HSK:ta koskevia päätöksiä – seura sai asialle käräjäoikeuden väliaikaisen turvaamispäätöksen

Mirjami Penttisen seura uhattiin erottaa Taitoluisteluliitosta – asiantuntijat tyrmäävät ajatuksen: "Satavarmaa, että siihen ei ole mitään oikeutta"

Urheilijoiden nöyryyttämisestä rangaistu valmentaja saa palata työhönsä – ratkaisu tyrmistytti Olympiakomitean pomon: "Ei voi kuin ihmetellä"

Alaikäisiä nöyryyttänyt ja alistanut valmentaja sai työnsä takaisin – luistelijoiden vanhemmat järkyttyivät: "Tämä on ihan hirvittävän surullista"

Epäasialliseen käytökseen syyllistynyt muodostelmaluisteluvalmentaja saa palata työhönsä – seura voidaan pahimmillaan erottaa liiton jäsenyydestä

"Olisi ehkä helpompi, jos sä tappaisit ittes" – entiset valmennettavat kertovat menestyneen suomalaisvalmentajan nöyryyttävästä ja alistavasta käytöksestä sekä vuosia jatkuneesta henkisestä väkivallasta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat