Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • DreamHack Masters Spring 2020

The Guardian: Jalkapalloseurat tukevat Britannian terveydenhuoltojärjestelmää

Monet pelaajat ovat tehneet miljoonalahjoituksia pandemiakamppailun tueksi.

jalkapallo
Manchester City juhlii
Manchester City on järjestänyt rahalahjoitusta paikalliseen ruoka-apuun yhdessä Manchester Unitedin kanssa. Getty Images

Jalkapalloilun tähtipelaajat ovat perustaneet we kick corona -rahaston koronaviruspandemian hillitsemiseksi, ja monet pelaajat ovat tehneet miljoonalahjoituksia pandemiakamppailun tueksi. Britanniassa myös jalkapalloseurat pyrkivät auttamaan maan terveydenhuoltojärjestelmää.

The Guardian (siirryt toiseen palveluun) listaa jutussaan jalkapalloseurojen toimia koronavirusta vastaan käytävän kamppailun hyväksi.

Manchester City ja Manchester United järjestivät ripeästi 100 000 punnan eli noin 111 000 euron rahalahjoituksen paikalliseen ruoka-apuun. Everton ja Liverpool seurasivat perässä.

Watfordin stadion sijaitsee sairaalan läheisyydessä ja se on nyt luovutettu maan terveydenhuoltojärjestelmän NHS:n käyttöön. Chelsea tarjosi luksushotellinsa NHS:n tarpeisiin.

Wolverhampton on rahoittanut terveydenhoitotarvikkeiden hankintaa. Brighton ja Bournemouth palkitsevat NHS:n henkilökunnan työpanoksen ilmaisin pääsylipuin, kun ottelut jossain vaiheessa jatkuvat.

Lisäksi Brighton on käynnistänyt puhelinpalvelun, jolla tuetaan seuran iäkkäämpiä faneja.

Pandemian takia tehdyt viranomaismääräykset estävät jalkapalloilun, ja siitä seuraa iso lovi seurojen talouteen. Mahtiseuroista Arsenal on ilmoittanut, että palkat juoksevat normaalisti vain huhtikuun loppuun. Birmingham on ilmoittanut, että se joutuu leikkaamaan palkat puoleen.

Pieniä seuroja uhkaa liigojen pelitauon pitkittyessä vararikko, ellei niille järjestetä yhteiskunnan tukea, Guardian arvioi.

Lue myös:

Liverpoolin ennenaikaiselle valioliigamestaruudelle sataa sympatiaa

F1-talli vauhdittaa hengitysmaskin valmistusta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat