Suora

  • Urheiluruutu

NBA-pelaaja järkyttyi, kun tieto hänen virustartunnastaan levisi maailmalle – Woodin äiti kuuli covid-19-taudista medialta

Kaikkiaan ainakin kymmenen NBA-koripallosarjan pelaajan on kerrottu sairastavan virustautia. 

urheilu
Christian Wood
Christian Wood, Detroit Pistons Getty Images

Christian Wood on yksi tiedossa olevasta viidestä koronaviruksen saaneesta NBA-pelaajasta. Wood sai tartunnan todennäköisesti pelattuaan ensimmäisenä koronaviruspotilaana julkisuuteen tullutta, Utah Jazzin Rudy Gobertia vastaan 7. päivä maaliskuuta.

Woodin ja Gobertin lisäksi koripallosarjassa on kerrottu, että Utah Jazzin Donovan Mitchell, Boston Celticksin Marcus Smart sekä Brooklyn Netsin Kevin Durant ovat sairastaneet virusta.

Hyvä tieto on se, että viisikosta kaikki muut paitsi Durant on kertonut oma-aloitteisesti toipuneensa jo täysin viruksesta.

Loput viisi NBA-pelaajaa (kolme Brooklynista ja kaksi LA Lakersissa) eivät ole halunneet antaa nimiään julkisuuteen. Detroit Pistonsin korinaluspelaaja Wood oli kuitenkin närkästynyt, kun uutinen hänen koronaviruksestaan lipsahti maailmalle, New York Post (siirryt toiseen palveluun) kirjoitti.

Detroitin ja Woodin valmentaja Dwayne Casey kertoi ESPN-kanavalle (siirryt toiseen palveluun), että Wood oli "järkyttynyt", kun hänen nimensä lipesi ihmeellisesti median ja samalla koko maailman tietoisuuteen.

Pistons tiedotti koripalloseurana asiasta 14. maaliskuuta, eikä julkaisussa kerrottu sairastuneen pelaajan nimeä. Henkilön terveystietoja koskeva tietosuojalainsäädäntö ei toteutunut Woodin tapauksessa. The Athletic raportoi ensimmäisenä Woodista.

– Christian oli järkyttynyt, että hänen nimensä lipsahti julki. Hän ei olisi sitä halunnut. Pahinta tässä oli se, että asia kerrottiin niin nopeasti, ettei hän ehtinyt kertomaan tartunnasta edes omalle äidilleen, kritisoi valmentaja Casey.

– Olin todella tyytymätön, miten asia hoidettiin ja kerroin jo oman mielipiteeni seuran edustajille. Tämä on hyvin epäammattimaista toimintaa, eikä niin saa käydä enää koskaan. Pelaajan kannalta äärimmäisen epäreilua, lisäsi Casey.

Wood on Pistonsin tulevaisuuden tärkeä kulmakivi. Sen jälkeen kun Detroit kauppasi Andre Drummondin Clevelandiin, niin Wood on nakutellut pelaamissaan 13 ottelussa pisteitä keskiarvolla 22,8.

Lue myös:

Ensimmäinen NBA-pelaaja parantunut koronaviruksesta – kameramies ja tähtipelaajan äiti koomassa

Edes tähtiurheilijat eivät säästy koronavirukselta – he kaikki urheilumaailmassa työskentelevät ovat sairastuneet COVID-19-tautiin

Lähteet: ESPN - New York Post

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat