Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Digital Racing eSM 2020 -karsintasarja, 4. osakilpailu
  • John Antell on oppinut nauttimaan jokaisesta hetkestä hevosten kanssa - sillä yhteinen matka voi päättyä yhtäkkiä

Suomalaisesta hiihdosta poistuu samaan aikaan kaksi merkittävässä asemassa ollutta henkilöä – hiihtopomo pitää tilannetta myös mahdollisuutena: "Tämä on tietyllä tapaa pysähtymisen paikka"

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläisen mukaan maastohiihdon toiminnasta poistuu nyt kaksi merkittävää tehtävää.

hiihto
Ismo Hämäläinen
Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen on keskustellut maastohiihdon kokonaisuuden muutoksista valmennusjohdon kanssa jo tammikuusta lähtien. Lehtikuva / Roni Rekomaa

Hiihtoliitto tiedotti tiistaina, että maastohiihdon maajoukkueenjohtaja Matti Haavisto ja lajipäällikkö Eero Hietanen palaavat tämän kauden jälkeen siviilitehtäviinsä. Haavisto palaa työhönsä Sisä-Suomen poliisilaitokselle ja Hietanen Lapin Urheiluopistolle.

Haaviston päätökseen vaikutti muun muassa liiton taloudellinen tilanne. Hiihtoliitto tiedotti vajaa kaksi viikkoa sitten aloittavansa yt-neuvottelut, jotka koskevat koko henkilöstöä.

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläisen mukaan kaksikon päätös oli tietyllä tapaa yllätys, mutta keskustelut käytiin kuitenkin hyvässä hengessä.

– Avasin jo tammikuussa keskustelut näistä kokonaisuuksista. Olen tehnyt kartoitusta, mitkä ovat olleet toimintamallimme tai kehityskohteemme. Taloudelliset raamit ja kokonaisuus ratkaisivat päätöksen tähän suuntaan, Hämäläinen kertoi Yle Urheilulle.

– Nämä ovat olleet pitkiä kehityskeskusteluita, poikkeuksellisen pitkiä tietyllä tapaa.

Eero Hietanen
Lajipäällikkö Eero Hietanen on vastannut muun muassa suomalaisen hiihdon kenttätoiminnan kehittämisestä.Lehtikuva / Markku Ulander

"Kokonaisuutta täytyy katsoa uudelta kantilta"

Hiihtoliiton yt-neuvottelujen kokonaissäästötavoite on 450 000 euroa. Se, tuleeko maastohiihdolle vielä säästötoimenpiteitä tämän jälkeen, ei ole vielä tiedossa. Hämäläisen mukaan yt-neuvottelujen prosessi on vielä kesken, kuten myös menneen kauden kustannuslaskennat.

Hiihtoliiton johtokunta linjasi juuri edellisessä kokouksessaan, että Suomen pitää pystyä säilyttämään menestyvän huippu-urheilun elinvoimaisuus sekä viedä seuratoimintaa eteenpäin. Nämä asiat ovat kuuluneet juuri Haaviston ja Hietasen työtehtäviin.

– Kun samaan aikaan kaksi merkittävässä positiossa ollutta henkilöä lähtee, niin se on haasteellinen paikka. Toisaalta se on myös mahdollisuuksien paikka. Meidän täytyy katsoa tämä kokonaisuus aivan uudelta kantilta. Tämä on tietyllä tapaa pysähtymisen paikka, Hämäläinen totesi.

Miten Haaviston ja Hietasen työtehtävät sitten jaetaan eteenpäin ja kuka johtaa suomalaisen hiihdon kenttää, sitä ei vielä tiedetä. Hämäläisen mukaan erittäin nopealla aikataululla on ehditty tehdä vasta hahmotelmia.

– Nämä tehtävänkuvat kuuluvat yhtä lailla yt-neuvotteluihinkin. Millä tavalla tätä kokonaisuutta jaetaan tai johdetaan, mikä on mahdollista ja mikä ei, niin se on muutaman tulevan viikon tai seuraavan kuukauden asia, Hämäläinen totesi.

Lue myös:

Hiihtoliiton taloudellinen tilanne vaikutti päätökseen – Matti Haavisto jättää maajoukkueen

Maajoukkueesta poisjäävä Matti Haavisto ei ole huolissaan suomalaisen maastohiihdon tulevaisuudesta – "Perustyö tehdään urheilija-valmentaja-akselilla, ja sen homman pitää toimia"

Hiihtoliitto aloittaa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat