Maailmanmestaruuden voittanut Eevi Bengs päätti urheilu-uransa – "Suurimmat saavutukset löytyvät muualta kuin palkintokaapista"

Suomen parhaisiin nykyaikaisiin 5-ottelijoihin viime vuodet kuulunut Eevi Bengs on päättänyt lopettaa huippu-urheilijan uransa.

urheilu
Ratsastus on Eevi Bengsille yksi vahvimmista lajeista nykyaikaisessa viisiottelussa.
Ratsastus on Eevi Bengsille yksi vahvimmista lajeista nykyaikaisessa viisiottelussa.Suomen miekkailu- ja 5-otteluliitto

Eevi Bengsin, 30, uran huippuhetki ajoittui vuoteen 2017, jolloin hän voitti ampumajuoksun - nykyaikaisen viisiottelun päätöslajin – maailmanmestaruuden.

Bengsin oli tarkoitus päättää kilpaura Tokion olympialaisten jälkeen, mutta nykyinen maailmantilanne aikaisti päätöksen tekemistä.

– Olen pitkään unelmoinut olympialaisista, mutta niiden merkitys on omassa elämässä pikku hiljaa pienentynyt. Koen, että olen saanut urheilulta sen, mitä sillä on annettavaa. Päätös oli loppujen lopuksi helppo nyt tehdä.

Bengs edusti urallaan Helsingin Nykyaiset 5-ottelijat -seuraa ja hänen valmentajanaan toimi Jouko Pakarinen.

Bengs aloitti viisiottelun vuonna 2004. Vuoden 2017 ampumajuoksun maailmanmestaruuden lisäksi Bengs saavutti samoissa kisoissa parikilpailun MM-hopeaa Tiitus Ämmälän kanssa. Vuonna 2015 hän otti MM-hopeaa henkilökohtaisessa kilpailussa.

Eevi Bengs
Eevi BengsMarianne Nyman, Yle

Viisiottelussa Bengs saavutti sisarensa Dagnyn kanssa MM-parikilpailussa 10:nnen tilan 2009. Henkilökohtaisisella tasolla hän edusti Suomen useaan otteeseen MM- ja EM-tasolla myös henkilökohtaisissa kilpailuissa. Suomen- ja Pohjoismaiden mestaruuksia Bengs voitti molempia kuusi kappaletta.

– Suurimmat saavutukset itselleni löytyvät kuitenkin muualta kuin palkintokaapista. Olen saanut mukaani suuren henkisen pääoman. En keksi mitään muuta lajia, joka yhtä monipuolisesti valmistaisi jo huippu-urheilijan uran aikana sen jälkeiseen elämään, Eevi Bengs toteaa.

Lue myös

Keuhkokuume murskasi nykyaikaisen viisiottelun suomalaistaitaja Eevi Bengsin olympiaunelman eikä paluu huipulle ollut varmaa – kipinä ei kuitenkaan sammunut: “En ole vielä saavuttanut omaa maksimiani”

Suomesta löytyy useita urheilevia kolmosia – Bengsit huippuja viisiottelussa ja ratsailla, Vahvelaiset vahvoja pesäpallossa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat