Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

111-vuotias jalkapallovanhus selvitystilaan – Mestarien liigassa jopa pelannut seura potki 17 pelaajaa ulos

Koronaviruspandemia kurittaa rajulla kouralla eri lajien urheiluseuroja, myös Euroopan eri jalkapallosarjoissa.

urheilu
MSK Zilinan pelaaja juhlii maaliaan Mestarien liigan karsintavaiheessa FC Kööpenhaminan kotistadionilla Parkenilla vuonna 2017.
MSK Zilinan pelaaja juhlii maaliaan Mestarien liigan karsintavaiheessa FC Kööpenhaminan kotistadionilla Parkenilla vuonna 2017. Getty Images

Slovakian seitsemänkertainen jalkapallomestari ja kaudella 2010–11 Mestarien liigan lohkovaiheessa pelannut MSK Zilina joutuu selvitystilaan 1. päivä huhtikuuta alkaen (siirryt toiseen palveluun) covid-19-viruksesta aiheutuvan kriisin seurauksena.

Vuonna 1908 perustettu MSK Zilina on esiintynyt jalkapallon korkeimmalla eurooppalaisella seuratasolla, Mestarien liigassa tai sen karsintavaiheessa kaikkiaan 28 ottelun verran; saldona 9 voittoa, 5 tasapeliä ja 14 tappiota.

Koronaviruspandemia on aiheuttanut ison kassavajeen MSK Zilinalle, jonka talousnäkymät ovat perin synkät. Kasvattajaseurana joukkueen budjetti on rakennettu pitkälti nuorten, potentiaalisten jalkapallolupausten myynteihin ja siirtokorvauksista saamiin tuloihin. Tulevana kesänä siirtokorvauksia olisi arvion mukaan tulossa enimmillään vain 10 prosenttia budjetoidusta lukemasta.

Sarjassa toisena oleva, viimeksi maan mestaruutta vuonna 2017 juhlinut MSK Zilina antoi tukalan tilanteen johdosta potkut kaikkiaan 17 pelaajalleen, jotka eivät osoittaneet "lojaalisuutta", eivätkä suostuneet palkanleikkauksiin. Mikäli sarja pelataan kesällä loppuun, niin se aikoo nostaa tarvittaessa nuoria pelaajia edustusmiehistöön.

Tshekkiläismaalivahti Dominik Holec kertoi Facebook-päivityksessään, että seurajohto halusi leikata pelaajien palkasta jopa 80 prosenttia, joka oli pelaajien mielestä liian paljon.

– Saimme ehdotuksen seuralta, eikä se miellyttänyt sellaisenaan. Olisimme totta kai halunneet tulla vastaan tässä tilanteessa. Meille ei kerrottu, että seura on menossa selvitystilaan, MSK Zilinan kapteeni Miroslav Kacer toteaa.

Slovakian jalkapallohistorian toiseksi menestyneimmän seuran omistajaporras katsoo, ettei MSK Zilina ole ainoa seura, joka on vaarassa kadota kokonaan maan futiskartalta.

Lue myös:

Sveitsiläisseura erotti yhdeksän pelaajaa – FC Sionin pelaajat eivät suostuneet palkanleikkaukseen

Lähteet: India Times - Marca

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat