Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Koronavirus pysäytti urheilumaailman, mutta ei uhkapelaamista – Ruotsin viitosdivisioonajoukkueen harjoitusottelusta lyötiin vetoa jopa kymmenellä miljoonalla kruunulla

Ruotsissa suhtautuminen koronaviruspandemiaan on ollut Suomea ja muuta Eurooppa löysempää, mikä mahdollisti harjoitusotteluiden pelaamisen.

jalkapallo
Jalkapallo kuvituskuva
Tomi Natri / AOP

Koronaviruspandemia on pysäyttänyt käytännössä kaiken ammattiurheilun Valko-Venäjää lukuunottamatta, mutta joissakin maissa urheiluseurat harjoittelevat vielä normaalisti.

Yksi tälläisistä maista on Ruotsi, joka on valinnut koronaviruksen suhteen varsin maltillisen linjan. Vaikka ainakin pääsarjojen kauden alkua on lykätty kesämmälle, valmistautuvat monet seurat ammattiseuroja myöten normaalisti kauden alkuun harjoittelemalla ja pelaamalla harjoituspelejä.

Se on saanut myös kansainväliset peliyhtiöt kääntämään katseensa länsinaapuriin.

SVT:n mukaan miesten nelos- ja viitosdivarijoukkueiden välistä harjoitusottelua veikattiin jopa kymmenellä miljoonalla kruunulla (siirryt toiseen palveluun), ja kaikkiaan ottelu oli 31 kansainvälisen vedonlyöntiyhtiön kohteena. Vedonlyönnin kohteeksi kelpasi myös kahden Länsi-Götanmaalla majaansa pitävän naisten nelosdivisioonan joukkueen harjoitusottelu. Molempien joukkueiden pelaajista suurin osa oli alle 18-vuotiaita. (siirryt toiseen palveluun)

Viime viikonloppuna myös kahden nelosdivisioonassa pelaavan joukkueen välinen harjoitusottelu jouduttiin perumaan, sillä riski ottelumanipulaatioon oli liian suuri. (siirryt toiseen palveluun)

Jalkapalloliiton pääsihteeri vaatii muutoksia

Ruotsin jalkapalloliiton pääsihteeri Håkan Sjöstrand vaatiikiin peliyhtiöitä lopettamaan kohteiden tarjoamisen alasarjoista. Sjöstrandin mukaan kakkosdivisioonaa alempien sarjojen peleistä ei saisi lyödä vetoa.

– Tätä ei voi hyväksyä. Se, että tämäntyyppisiä kohteita edes tarjotaan, osoittaa vain, että pelibisnes ei ota vastuuta eikä osaa säännöstellä pelejä riittävän hyvin itse, Sjöstrand jyrähti SVT:lle. (siirryt toiseen palveluun)

Myös Ruotsissa löysempi suhtautuminen koronavirukseen on herättänyt paljon keskustelua. Perjantai-iltapäivänä Ruotsi päätti kuitenkin tiukentaa linjaansa, ja sunnuntaista lähtien yli 50 henkilön kokoontumiset kiellettiin. (siirryt toiseen palveluun)

Todennäköisesti myös uhkapelaamiselle tulee Ruotsissa kuitenkin pian loppu, sillä Ruotsin Urheilun keskusjärjestö Riksidrottsförbundet ilmoitti keskiviikkona uusista suosituksista, jotka pohjautuvat Folkhälsomyndiheghetenin eli kansanterveysviranomaisen arvioihin. Urheilun keskusjärjestön mukaan kaikki kilpailutoiminta, mukaan lukien paikalliset cupit ja harjoitusottelut, tulisi nyt keskeyttää. (siirryt toiseen palveluun)

Harjoitukset voivat Urheilun keskusjärjestön mukaan jatkua kuitenkin tavalliseen tapaan.

Lue myös:

Vain jatkosota ja 1970-luvun lakko ovat aiemmin pysäyttäneet Vakioveikkauksen – urheiluvedonlyönti väheni koronaviruksen myötä yli 90 prosenttia

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat