Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020

Kisaähky voi sysätä myös koripallon EM-kisat myöhemmäksi – Henrik Dettmann realistisena: "En usko, että kuluttajilta löytyy kiinnostusta"

Koripallon EM-kisojen pitäisi alkaa tällä tietoa 2. syyskuuta 2021 – vain kolme viikkoa Tokion olympialaisten päättymisen jälkeen.

koripallo
Henrik Dettmann
Henrik Dettman ei usko, että kuluttajilta löytyisi kiinnostusta EM-kisoille heti olympialaisten jälkeen.Getty Images

Koronaviruspandemia on siirtänyt monia arvokisoja vuodella eteenpäin, mikä on ruuhkauttamassa vuoden 2021 urheilukalenteria.

Mikäli koripallon EM-kisojen alkuperäinen aikataulu pysyy voimassa, ne alkaisivat alle kuukausi Tokion olympialaisten jälkeen. EM-koriksen on tarkoitus alkaa 2. syyskuuta 2021.

– En usko, että kuluttajilta löytyy kiinnostusta. Eiköhän tämä ole aika selvä peli, Suomen koripallojoukkueen päävalmentaja Henrik Dettmann näkee.

Dettmann pitää kisojen siirtämistä todennäköisenä, sillä EM-kisojen pelaaminen heti olympialaisten jälkeen voisi olla järjestäjille iso taloudellinen haaste myynnin kannalta.

– Kyllä tässä kisaähky on varmaan suurin uhka. Näyttää nyt siltä, että näitä taloudellisia haasteita on ihan riittäävästi muutenkin tulossa, joten en usko, että kukaan sellaisia enää haluaa.

Viime aikoina esimerkiksi jalkapallon EM-kisat ja Tokion olympialaiset ovat siirtyneet vuodella eteenpäin. Dettmannin mielestä kisojen siirtäminen vuodella voisi olla yksi vaihtoehdoista.

– Tämä urheilu on kuitenkin sillä tavalla positioitunut, että talvella on seurapalloilua ja kesällä maajoukkuepalloilua. En usko, että tätä perinnettä ruvetaan purkamaan. Eikä siihen ole esimerkiksi koripallossa mitään tarvetta. Vuosi eteenpäin olisi luonnollinen ratkaisu.

Koripallon EM-kisojen ohella myös lentopallon naisten ja miesten vuoden 2021 EM-kisat saattavat olla siirtouhan alla. Kisojen päivämääriä ei ole löyty lukkoon, mutta niitä on suunniteltu elokuun puolivälin ja syyskuun lopun väliselle ajalle.

Lue myös:

Chicagossa eristyksessä elävä Lauri Markkanen treenaa pilvenpiirtäjässä heittämällä sukkia koriin – "Kaupassa käyntiä rajoitetaan"

Kommentti: Taloustieteilijät toivat koronakriisin julmat puolet esiin Italiassa – jalkapallomiljonäärien epäitsekkäiltä vaikuttavilla teoilla häijyt taustat

Suunnistuksen MM-kisat siirtyvät – EM-kisoja ei pidetä tänä vuonna

Jukolan viesti Rovaniemellä siirtyy vuodella

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat