Italialainen MM-ratamoottoripyöräilijä kilpailukieltoon dopingin takia – Tallipomo kuumana: "Järjetön rangaistus"

Asiasta tiedotti keskiviikkona Kansainvälinen moottoripyöräilyliitto FIM.

Andrea Iannone Kuva: Getty Images

Italialainen MM-sarjan ratamoottoripyöräilijä Andrea Iannone on saanut 18 kuukauden kilpailukiellon dopingrikkomuksesta.

Iannonen virtsanäytteestä löytyi syyskuun alussa merkkejä anabolisten steroidien käytöstä. Testi tehtiin Malesian Sepangissa ajetun MM-sarjan MotoGP-kisan yhteydessä.

Iannone puolustautui väittämällä, että steroidit olivat peräisin pilaantuneesta ruoasta. Autosportin mukaan FIM myönsi tämän olevan totta, mutta täyttä vapautusta dopingrikkeestä ei kuitenkaan tullut.

Iannone aikoo valittaa päätöksestä Urheilun kansainväliseen välitystuomioistuimeen CAS:iin. Iannonen dopingpanna ulottuu kesäkuuhun 2021. Hän on urallaan voittanut yhden MotoGP-luokan MM-kilpailun ja sijoittui viime kaudella MotoGP:n MM-sarjassa 16:nneksi.

Aprilia-tallin nokkamies Massimo Rivola pitää rangaistusta järjenvastaisena, koska myös Kansainvälisen moottoripyöräilyliiton päättäjät ja tuomarit olivat yhtä mieltä Iannonen vilpittömyydestä selityksen suhteen.

– Ihan järjetön rangaistus! No, ainakin kun tapaus on näin selvä, niin uskomme, että vetoomus käsitellään mahdollisimman nopeasti. Olemme Iannonen rinnalla asiassa loppuun saakka ja tuemme täysin hänen tekemäänsä valitusta, julisti tallipomo.