Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Kohuseura HSK:n avustusten käsittely siirtyy toukokuulle

Helsingin liikuntajaoston piti käsitellä HSK:n avustuksia torstaina.

taitoluistelu
Muodostelmaluistelun kuvitus
AOP

Helsingin liikuntajaoston oli määrä käsitellä torstain kokouksessaan taitoluisteluseura HSK:n kaupungilta saamia avustuksia, mutta käsittely siirtyy toukokuulle. Uusi kokouspäivä on 14. toukokuuta.

– Kokouksen siirto ei liity HSK:hon. Meillä on ollut avustuskäsittelyiden kanssa vähän järjestelmäongelmia. Lisäksi kaupungin suositus on koronatilanteen takia, että luottamuselinten kokouksia harvennetaan, Helsingin liikuntajohtaja Tarja Loikkanen sanoi STT:lle.

HSK on ollut otsikoissa seuran muodostelmaluisteluvalmentaja Mirjami Penttisen saatua Taitoluisteluliitolta tammikuussa vuoden kilpailukiellon asiattoman käytöksen takia.

Liiton mukaan valmentaja syyllistyi urheilun eettisten sääntöjen rikkomiseen muun muassa käyttämällä toistuvasti valmennettaviaan kohtaan epäasiallista kieltä, huutamalla ja nöyryyttämällä. Liiton ja seuran välejä on hiertänyt HSK:n päätös palauttaa Penttisen työvelvoite 8. maaliskuuta.

Kaupungin avustus HSK:lle oli viime vuonna noin 70 000 euroa.

Lue myös:

HSK kertoo pyrkivänsä sovintoon Taitoluisteluliiton kanssa ja pyytää anteeksi epäasiallista kohtelua kokeneilta luistelijoilta

Taitoluisteluliitto joutui lykkäämään HSK:ta koskevia päätöksiä – seura sai asialle käräjäoikeuden väliaikaisen turvaamispäätöksen

Valmentajakohun keskelle joutunut HSK sai Helsingin kaupungilta viime vuonna 70 000 euron avustuksen – seura saattaa joutua maksamaan tukia takaisin

Alaikäisiä nöyryyttänyt ja alistanut valmentaja sai työnsä takaisin – luistelijoiden vanhemmat järkyttyivät: "Tämä on ihan hirvittävän surullista"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat