Suora

  • "Äiti, anna mä menen": Mikael Hagelstam muutti 13-vuotiaana ulkomaille tanssin vuoksi eikä välitä, kun virolaisvalmentajat huutavat hänen tuhlaavan vanhempiensa rahoja
  • Urheiluruutu

Itävallan väkivahva mäkijoukkue saa uuden päävalmentajan – olympiavoittaja tarttuu haasteeseen

Andreas Felder jättää Itävallan mäkimaajoukkueen päävalmentajapestin perhesyiden takia.

mäkihyppy
Andreas Widhölzl
Andreas Widhölzl on Itävallan mäkimaajoukkueen uusi päävalmentaja.imago sportfotodienst

Itävallan mäkimaajoukkue saa uuden valmentajan, kun Andreas Widhölzl korvaa Andreas Felderin.

58-vuotias Felder jättää pestinsä, koska hän ei omien sanojensa mukaan saa enää aikaansa riittämään työn ja perheen välillä. Felderistä tuli kolmannen kerran isä tämän vuoden helmikuussa.

Felder muistetaan Matti Nykäsen kovana kilpakumppanina, joka omalla urallaan voitti muun muassa 25 maailmancupin osakilpailua, kolme maailmanmestaruutta ja olympiahopeaa Albertvillen kisoista.

Kahden viime kauden aikana, jotka Felder on toiminut maajoukkueen päävalmentajana, itävaltalaishyppääjät ovat saavuttaneet 40 maailmancupin palkintosijaa, 11 maailmancupin voittoa, kolme MM-mitalia ja tänä talvena Stefan Kraft voitti uransa toisen maailmancupin kokonaiskilpailun.

Felder saa seuraajakseen ainakin nimekkään entisen mäkihyppääjän, sillä Andreas Widhölzl muistetaan myös moninkertaisena maailmancupin osakilpailuvoittajana, arvokisamitalistina ja Itävallan mäkijoukkueen luotettavana joukkuemäkihyppääjänä. Widhölzl voitti muun muassa joukkuemäen olympiakultaa Torinon kisoissa ja kaksi pronssia Naganosta sekä Oberstdorfin MM-kisoissa kultaa molemmista joukkuekilpailuista.

43-vuotias Widhölzl on valmentanut kaksi edellistä kautta Itävallan B-maajoukkuetta.

– Tämä on minulle kunnia. Urheilijana opin paljon kahdelta menestyneeltä valmentajalta, Alex Pointnerilta ja Heinz Kuttinilta. Andreas Felder teki myös hyvää työtä. Nyt haluan jatkaa positiivista kehittymistä, Widhölzl sanoi liiton tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

– Onneksi huippuhyppääjillämme on suurta potentiaalia ja myös nuoria urheilijoita on nousemassa. Nykyinen tilanne on erityisen vaikea ja haastava, mutta se on sama kaikille. Kaikesta huolimatta yritämme saada harjoitussuunnitelman urheilijoillemme pian. Työt alkavat nyt.

Lue myös:

Maailman paras mäkihyppääjä oli piinkova urheilija, jonka sisällä oli surullinen ja yksinäinen mies – Matti Nykäsen kilpakumppanit tunsivat suomalaisen kaksi puolta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat