1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jääkiekko

Jussi Ahokas liigakauden paras valmentaja, Lukas Dostal parhaaksi maalivahdiksi

Jääkiekkotoimittajat ovat palkinneet päättyneen liigakauden parhaita.

Jääkiekko
Jussi Ahokas
Jussi Ahokas palkittiin liigakauden parhaana valmentajana. AOP

KooKoota luotsannut Jussi Ahokas on palkittu jääkiekon liigakauden parhaana valmentajana. KooKoon huimaan lentoon siivittänyt Ahokas sai arvostetun Kalevi Numminen -palkinnon.

Ahokas voitti toimittajien äänestyksen ylivoimaisesti. Hän keräsi 47 ykkössijaa ja yhteensä 267 pistettä. Seuraavaksi eniten kannatusta saivat Ilveksen Jouko Myrrä (110 pistettä) ja Lukon Pekka Virta (102).

Tulokaskautensa Liigassa valmentanut 39-vuotias Ahokas johdatti KooKoon erinomaiseen menestykseen runkosarjassa. KooKoo varmisti loppukaudella paikkansa kuuden joukossa ja olisi jatkanut kauttaan neljännesfinaaleissa Ilvestä vastaan.

Aiemmin Ahokas on menestynyt nuorten maajoukkueiden valmennustehtävissä. Hänellä on esimerkiksi alle 20-vuotiaiden ja alle 18-vuotiaiden MM-kullat.

Dostal
Lukas Dostalin torjunnat säväyttivät. Tomi Hänninen

Lukas Dostalista paras maalivahti

Liigakauden parhaaksi maalivahdiksi valittiin Ilveksen Lukas Dostal. Tshekkivahti oli äänestyksessä ylivoimainen, kun hän keräsi 39 ykkössijaa ja 244 pistettä. KooKoon Henrik Haukeland (157 pistettä) oli toinen ja Kärppien Justus Annunen (63 pistettä) kolmas.

Dostalin päästettyjen maalien keskiarvo oli 1,78 ja torjuntaprosentti 92,8. Hän pelasi 43 ottelussa ja voitti 27 varsinaisella peliajalla. Hänen voittoprosenttinsa oli 73,2.

Vain 19-vuotias Dostal on vasta toinen Ilveksen maalivahti, joka arvostettiin liigakauden parhaaksi maalivahdiksi. Edellinen oli Jukka Tammi vuonna 1990. Parhaan maalivahdin palkinto on kantanut vuodesta 1995 lähtien nimeä Urpo Ylönen -palkinto.

Päivitetty kello 15.15: Jussi Ahokas palkittiin parhaana valmentajana.

Lue myös:

SM-liigaseurojen toimitusjohtajat avoimina Yle Urheilun kyselyssä karmaisevasta taloustilanteesta: "Tärkeintä on selviytyä kesän yli"

Kommentti: Ei ole mitään takeita, että SM-liigassa pelaa 15 joukkuetta, kun sarja joskus käynnistyy

Iso menetys: tehohyökkääjä Otto Paajanen jättää Helsingin IFK:n