Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Digital Racing eSM 2020 -karsintasarja, 4. osakilpailu

Belgian pääsarja heitti pyyhkeen kehiin – Club Brügge viittä vaille jalkapallomestari

Belgian jalkapalloliiga on esittänyt, että sarjan nykyinen kausi julistetaan päättyneeksi koronaviruspandemian takia.

urheilu
Dylan De Belder, Club Brügge
Dylan De Belder, Club Brügge Getty Images

Päätös on tarkoitus vahvistaa 15. huhtikuuta liigan yleiskokouksessa.

Sarjan nykyinen tilanne jäisi voimaan: Club Brügge olisi mestari 15 pisteen turvin ennen sarjakakkosta Gentiä. Liiga ei ole kuitenkaan vielä päättänyt, miten se menettelee sarjan putoajan ja nousijan suhteen.

Liiga kertoi tiedotteessaan, että otteluiden järjestäminen yleisön edessä ennen kesäkuun 30. päivää on "erittäin epätodennäköistä" ja että liigan jatkaminen kesäkuun jälkeen ei ole toivottavaa. Otteluiden pelaaminen ilman yleisöä olisi "teoriassa mahdollista", mutta liiga korosti, ettei halua kuormittaa turhaan maan terveysviranomaisia ja poliisia.

Päätös tekisi Belgian liigasta ensimmäisen eurooppalaissarjan, joka päättää kautensa ennenaikaisesti pandemian takia. Euroopan jalkapalloliitto Uefa on ilmoittanut tiukasti, että se haluaa maiden sarjakaudet ja Euroopan seurajoukkuekilpailut pelattavan loppuun kesän aikana.

Belgian liigan sarjakausi pysähtyi koronaviruksen takia, kun runkosarjaa oli jäljellä yksi ottelukierros. Tämän jälkeen sarjassa piti aloittaa pudotuspelivaihe.

Koronavirukseen on kuollut Belgiassa jo yli tuhat ihmistä, mikä tekee siitä asukasta kohden yhden Euroopan pahimmin kärsineistä maista.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat