Suora

  • Uinnin EM finaalit
  • Uinnin EM
  • Kävelykyky meni ja futisunelma mureni - mutta Heidi Foxell löysi tiensä takaisin
  • Urheiluruutu

Sports Illustrated: NBA selvittää kaikkien pudotuspelien pelaamista Las Vegasissa

Koripallosarja NBA:n päättäjät pohtivat parhaillaan kuumeisesti, miten keskeytetty sarja voitaisiin pelata loppuun.

urheilu
 Las Vegas
Las Vegas Getty Images

NBA eikä sen komissaari Adam Silver ole tiedottanut toistaiseksi vielä mitään kauden mahdollisesta jatkumisesta. Sports Illustrated -verkkojulkaisu kertoi torstaina, että NBA-johdolla on tällä hetkellä yksi vaihtoehto pöydällä, joka on muita selkeästi vahvempi.

Lehden saaman lähteen mukaan sarjapäättäjät tutkivat mahdollisuutta pelata kaikki pudotuspeliottelut yhdessä ja samassa paikassa, tässä tapauksessa Las Vegasissa. Ratkaisua ei asiassa ole kuitenkaan vielä tehty.

Useat sarja- ja seuralähteet vahvistavat sen, ettei tässä tilanteessa ole enää mahdollista järjestää tyypillisiä NBA-pudotuspelejä, joihin sisältyy kaupunkien välistä matkustamista.

Joukkueiden yhdessä paikassa asuminen sekä tyhjille katsomoille pelaaminen nähdään ainoina vaihtoehtona. Las Vegas on tarjolla olevista kaupungeista se, jota liiga edes harkitsee vakavasti.

Zion Williamson
Getty Images

Viime viikolla CNBC kertoi, että NBA on pohtinut useita eri vaihtoehtoja, muttei ole löytänyt yhtään muista selkeästi parempaa peliformaattia loppukauden otteluille.

Yksi turnausidea oli typistetty 16 pudotuspelijoukkueen playoffs, jossa ainakin 1. kierros pelattaisiin paras viidestä (3 voittoa) -systeemillä. NBA-finaalit olisi tarkoitus pelata paras seitsemällä (4 voittoa) -kaavalla.

NBA:n kesäliigan tapahtumia on järjestetty vuosittain Las Vegasissa. Sarjalla on valmiit kontaktit kaupungin hotelleihin ja myös areenoihin, jotka voidaan mukauttaan pudotuspeleihin sopiviksi.

Tällaisen jättitapahtuman järjestäminen vaatisi luonnollisesti tuhansien ihmisten matkustamisen Las Vegasiin. Paikan päällä kun olisi pelaajia ja joukkueiden muuta henkilökuntaa, areenoiden ja hotellien työntekijöitä sekä tv:n ja muun median edustajia.

Ja tämä taas vaatisi tuhansia covid-19-pikatestejä. Tällä hetkellä kuitenkin olisi erittäin kyseenalaista, että pandemian uhkaamassa Yhdysvalloissa tärkeitä testimahdollisuuksia menisi NBA-turnaukseen, kun maassa on pula muun muassa nopeista koronavirustesteistä.

James Harden lähikuvassa
Getty Images

NBA-kausi keskeytettiin 12. maaliskuuta, kun Utah Jazzin ranskalaissentteri Rudy Gobertilla todettiin ensimmäisenä pelaajana koronavirustartunta.

NBA otti viime syksynä, lokakuussa arviolta 400 miljoonan tappiot niskaansa, kun Houstonin toimitusjohtaja Daryl Moreylta "lipsahti" tukea Hongkongin mielenosoituksille Twitterin kautta. Kiina suivaantui asiasta ja maan eri jättisponsorit vetivät rahatukensa pois. Pohjois-Amerikan ammattilaiskoripallosarjalle ja seuraomistajille olisi toinen raju isku vyön alle, mikäli edes pudostuspelejä ei pystyttäisi pelaamaan.

– Uskon, että liiga haluaa ainakin pelata pudotuspelit. Tässä asiassa pitää mennä terveys edellä. NBA-korista varmasti tullaan tällä kaudella pelaamaan jollain tavalla, vihjasi Chicago Bullsin Lauri Markkanen Yle Urheilulle.

Lue myös:

Chicagossa eristyksessä elävä Lauri Markkanen treenaa pilvenpiirtäjässä heittämällä sukkia koriin – "Kaupassa käyntiä rajoitetaan"

Lähteet: AFP - Sports Illustrated

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat