Suora

  • Kuninkaallisten ja julkkisten korut
  • Elävä arkisto esittää

Uefalta tiukka vaatimus: mestaruudet täytyy ratkaista pelaamalla – vihjailee kabinettipäätösten mahdollisilla seurauksilla

Kattojärjestön mielestä Belgian päätös julistaa kausi päättyneeksi oli ennenaikainen.

jalkapallo
Uefa kuvitus
Uefan mukaan kaikki liigamestaruudet täytyy ratkaista pelaamalla. AOP

Euroopan jalkapalloliitto Uefa vaatii, että kaikki maanosan kansalliset liigat pelataan loppuun kentällä koronaviruspandemian aiheuttamasta tauosta huolimatta.

Uefa, Euroopan seurayhdistys ja Euroopan liigojen kattojärjestö lähettivät jäsenilleen asiasta kirjeen, jonka Reuters ja AP ovat saaneet haltuunsa.

Kannanotto on selkeä reaktio Belgian liigan aikeelle ilmoittaa kautensa päättyneeksi ja julistaa sarjajohtaja Club Brugge mestariksi. Liigan yleiskokouksen on tarkoitus vahvistaa asia 15. huhtikuuta. Myös muutamissa muissa maissa on pohdittu kausien julistamista päättyneiksi.

Uefan mukaan kaikki liigamestaruudet täytyy ratkaista pelaamalla. Liitto vihjasi, että kabinettipäätöksellä saadut sijoitukset eivät välttämättä oikeuta paikkaan eurokentillä.

Kirjeessä sanottiin Uefan työstävän aikataulua, jossa kotimaisia liigoja ja Uefan kilpailuja voitaisiin pelata vielä heinä-elokuussa. Virallisesti kausi olisi pitänyt pelata loppuun 30. kesäkuuta mennessä, mutta se ei näytä enää mahdolliselta. Mestarien liiga ja Eurooppa-liiga pelattaisiin loppuun sen jälkeen, kun kansalliset liigat olisi saatu päätökseen.

– Kilpailuiden lopettamisen pitäisi olla vain vihoviimeinen keino, johon turvaudutaan kun mikään kalenterivaihtoehto ei antaisi mahdollisuutta pelata kautta loppuun, kirjeessä sanottiin.

Kesän kalenteriin on vapautunut tilaa, kun Uefa on siirtänyt jalkapallon miesten EM-kisat ensi vuoteen. Silti on selvää, että jos sarjakaudet pelataan kesällä loppuun, vaikuttaa se myös kauteen 2020-21, sillä seuraava kausi alkaa useissa maissa jo elokuussa. Kirjeessä sanottiinkin, että kalenteria suunnitellessa pitäisi myös miettiä jo seuraavan kauden aikataulua.

– Olemme luottavaisia, että jalkapallo voi alkaa uudelleen tulevina kuukausina, kun viranomaisten asettamat ehdot täyttyvät. Uskomme, että päätökset kansallisten sarjojen lopettamisesta tässä vaiheessa ovat ennenaikaisia ja aiheettomia.

Lue myös:

Belgian pääsarja heitti pyyhkeen kehiin – Club Brügge viittä vaille jalkapallomestari

Uefa putsasi miesten ja naisten jalkapallomaaottelut kesäkuun kalenterista – Mestarien liiga keskeytetty "toistaiseksi"

Miljoonalaina helpottaa Veikkausliigan seurojen ahdinkoa ainakin hetkellisesti – lomautukset voivat johtaa pelaajakaruselliin: “Ei kenelläkään ole tietoa”

Liverpoolin ennenaikaiselle valioliigamestaruudelle sataa sympatiaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat