Suora

  • Urheiluruutu
  • Uupumus oli tuhota Nooralotta Nezirin uran - romahdus opetti hyvinvoinnin merkityksen
  • Urheiluruutu

Veikkausliiga pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliigan hallitus keskusteli ajankohtaisesta tilanteesta kokouksessaan perjantaina 3. huhtikuuta.

urheilu
Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa.
Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa.Jarno Kuusinen / AOP

Kotimaan pääsarjajalkapallon 2020 alkua on siirretty koronavirusepidemian takia. Alunperin Veikkausliigan oli määrä käynnistyä 11. huhtikuuta.

Veikkausliigan hallitus kokoontuu jatkossa viikoittain ja seuraa tiiviisti koronavirustilannetta. Lähtökohta on se, että Veikkausliiga 2020 käynnistetään mahdollisimman pian sen jälkeen, kun rajoitustoimet on purettu ja suuria yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää.

Suomessa koronavirusepidemiaan liittyvät rajoitustoimet jatkuvat tämän hetken tiedon mukaan ainakin toukokuuhun saakka. Kotimaisen kilpailukalenterin rakentamisessa voidaan edetä, kun rajoitustoimien lopettamisen aikataulu ja kansainvälinen kalenteri ovat tiedossa.

Tarvittaessa Veikkausliigan ottelumäärää on mahdollista keventää ja ottaa käyttöön kansainvälisiä ottelupäiviä, jotta Veikkausliiga ja seurat pystyvät tarjoamaan yleisölle kunnon jalkapallokauden. Ajankohtaisesta tilanteesta johtuen Veikkausliigan toimistolla käynnistetään sopeuttamistoimenpiteet, jotka koskevat myös henkilöstöä.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA on linjannut, että kaikki käynnissä olevat jalkapallokaudet pyritään pelaamaan loppuun. Kansainvälinen kilpailukalenteri vahvistetaan, kun yleinen tilannekuva on selkiytynyt.

Lue myös:

Jalkapallon pääsarjojen aloitus siirtyy – Veikkausliiga käynnistyy kesäkuussa

Lähteet: Veikkausliigan tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat