Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Kenian MM-ralli vaakalaudalla – Toyota-pomo Mäkinen kertoi Yle Urheilulle: Tiimit eivät halua ajaa, kisa pitäisi perua

Kenian MM-ralli on ohjelmassa heinäkuussa.

ralliautoilu
Tommi Mäkinen
Toyotan tallipäällikko Tommi Mäkinen toivoo, että tällä kaudella päästäisiin vielä ajamaan, vaikka MM-rallista on jo jouduttu perumaan kolme osakilpailua.Vesa Pöppönen / AOP

Yle Urheilun kaiken rallisisällön löydät osoitteesta yle.fi/mmralli.

Yle Urheilun tietojen mukaan rallin MM-sarjan seuraava kilpailua ei ajeta ainakaan ajallaan. Seuraavana vuorossa piti olla heinäkuussa ajettava Kenian osakilpailu, mutta kilpailua ei voida ajaa suunniteltuna ajankohtana tallien vastustuksesta johtuen.

– Tiimit ovat esittäneet toiveen, että ei ajettaisi ja tiimit ovat sitä mieltä, että kisa pitäisi perua, Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen kertoi Yle Urheilulle puhelimitse ja arveli, että päätös kisasta tulee varmasti lähipäivinä.

Tiimien haluttomuus johtuu koronaviruspandemian aiheuttamasta poikkeustilasta useissa maissa. Koronavirus on levinnyt myös Keniaan, jossa on todettu tähän mennessä yli sata koronavirustapausta.

Keniassa tautiin on tähän mennessä kuollut viisi ihmistä. Keniassa on otettu käyttöön kovat rajoitustoimet viruksen leviämisen estämiseksi. Toimet ovat saaneet aikaan myös vastustusta, ja etenkin Kenian poliisin voimatoimia on arvosteltu. (siirryt toiseen palveluun)

Rallin MM-sarjan promoottori ja Kansainvälinen autourheiluliitto FIA eivät ole vielä tiedottaneet virallisesti Kenian kilpailun siirtämisestä tai perumisesta.

– FIA ja promoottori tietenkin vielä toivovat, että jos tilanne muuttuu, niin Keniassa pystyttäisiin ajamaan, Mäkinen totesi.

– Jos tilanne on tällainen, niin kuin nyt on, niin ei sinne missään nimessä pidä mennä.

Muutaman kisan peruuntuminen ei katastrofi

Alkuperäisen MM-kalenterin mukaan Kenian rallin jälkeen on tarkoitus ajaa elokuun alussa Suomen osakilpailu. Jyväskylän MM-rallin kohtalo on vielä avoin. Rallin järjestäjät seuraavat viranomaisten ohjeistuksia. Lopullinen päätös kisan järjestämisen suhteen on tehtävä viimeistään kesäkuussa.

Rallin MM-sarjasta on jo aiemmin siirretty Argentiinan, Sardinian ja Portugalin osakilpailut. On hyvin todennäköistä, että kaikille kilpailuille ei löydetä enää uutta ajankohtaa kuluvan vuoden puolelta. Mäkinen toivoo, että tilanne lähtisi parempaan suuntaan ja kausi pystyttäisiin ajamaan edes jossain muodossa.

– Sitä tutkitaan ja toivotaan, josko Portugali ja Sardinia voitaisiin ajaa syksymmällä, mutta en tiedä, onnistuuko se kalenterin puitteissa. Toivottavasti pääsisimme ajamaan ja saisimme kohtuu hyvän kauden. Jos siitä muutama kisa peruuntuu, niin ei se vielä ole katastrofi.

Koronaviruspandemia on vaikuttanut suuresti myös Toyota-tallin arkipäivään, sillä vaikka töitä ja suunnittelua on jatkettu niin etänä kuin vuorotyönä, kuvailee Mäkinen tilannetta tyhjäkäynniksi.

– Tällä on meille taloudellisestikin iso vaikutus, kun kisoja jää pois. Mikä on lopullinen vaikutus, niin sitä en tiedä, mutta jo nyt olemme laskeneet, että vaikutukset ovat olleet aika isot, Mäkinen sanoi.

Korjattu uutista 7.4.2020 kello 10.31. Keniassa on todettu 7. huhtikuuta mennessä 142 koronavirustapausta, eli varmennettuja tartuntoja ei ollut yli tuhatta, kuten jutussa aiemmin väitettiin.

Lue myös:

Kommentti: Rallin MM-sarjan elintila on tulessa

Jari-Matti Latvala ei ole vielä pohtinut mahdollisuutta, jonka uudet autot hänelle avaavat – kuluvan kauden tavoitteet ovat jo muuttuneet

Rallin MM-sarjan kulisseissa saatiin aikaan kauan odotettu päätös – tätä se tarkoittaa lajin uuden aikakauden kannalta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat