Saksalaislehti: Konkurssi uhkaa kolmeatoista saksalaista huippujalkapallojoukkuetta

Ottelulippujen ja oheismyynnin lisäksi televisiosopimuksesta saatavilla tuloilla on valtava merkitys seurojen taloudessa.

jalkapallo
Lukas Hradecky
Suomalaismaalivahti Lukas Hradecky pelaa Leverkusenissa. Getty Images

Saksalaisen jalkapallolehti Kickerin (siirryt toiseen palveluun)mukaan 13 Saksan kahden korkeimman sarjatason jalkapallojoukkuetta ajautuu konkurssiin koronaviruksen aiheuttamien talousvaikutuksien vuoksi.

Saksan 1. Bundesliigassa pelaa 18 ja 2. Bundesliigassa 18 joukkuetta, joten liigaorganisaatio DFL:n 36 joukkueesta yli kolmannes ajautuisi vararikkoon. Kicker keräsi tietonsa DFL:n pitämän videopalaverin pohjalta, missä seurojen edustajille ilmoitettiin ankarat ennusteet.

Liigaorganisaatio ei vahvistanut lukuja lehdelle eikä sitä, millä joukkueilla ongelmat ovat pahimpia.

Kickerin mukaan 13 joukkueesta neljä pelaa korkeimmalla sarjatasolla ja loput 2. Bundesliigassa, missä joukkueista olisi katoamassa lähes puolet.

Saksan jalkapallosarjat ovat olleet pysähdyksissä kuukauden ajan, ja seurat ovat menettäneet suuren määrän tuloja eteenpäin siirrettyjen otteluiden vuoksi. Ottelulippujen ja oheismyynnin lisäksi televisiosopimuksesta saatavilla tuloilla on valtava merkitys seurojen taloudessa.

Otteluiden pelaaminen edes tyhjille katsomoille mahdollistaisi tv-rahojen saannin, mutta sarjan ollessa keskeytettynä nekin ovat vaarassa. Vielä ei ole tiedossa, milloin jalkapalloa päästään pelaamaan uudestaan.

Normaalissa tilanteessa seuroille tilitettäisiin tv-rahoja toukokuussa, mutta osalle seuroista selviäminen edes tuohon asti on vaikeaa. Muutamille kohtalokkaita ongelmia koittaisi viimeistään kesäkuussa, jolloin seurojen rahakirstut olisivat tyhjät.

Lue myös:

Valioliigan seurat pyytävät pelaajiltaan palkanalennuksia – kausi saarivaltiossa ei jatku toukokuun alussa

Veikkausliiga pelataan muodossa tai toisessa

Uefalta tiukka vaatimus: mestaruudet täytyy ratkaista pelaamalla – vihjailee kabinettipäätösten mahdollisilla seurauksilla

Valioliigassa erikoinen ehdotus kauden jatkamisesta – liigan tähtipelaaja pitää perumista väistämättömänä

Kommentti: Taloustieteilijät toivat koronakriisin julmat puolet esiin Italiassa – jalkapallomiljonäärien epäitsekkäiltä vaikuttavilla teoilla häijyt taustat

Pohjois- ja Väli-Amerikan alueen Kansojen liigan finaaliturnaus siirtyy

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat