Koovee pestasi huippulupaus Suvi Hämäläisen – saavutti joulukuussa MM-pronssin vain 16-vuotiaana

Suvi Hämäläinen viimeisteli päättyneellä kaudella 16 liigaottelussa tehot 25+15=40.

salibandy
Suvi Hämäläinen MM-joukkueen julkistamistilaisuudessa Myllypurossa 5.11.2019.
Suvi Hämäläinen pelasi joulukuussa Suomen maajoukkueessa Sveitsin Neuchatelissa järjestetyissä naisten MM-kilpailuissa. Pasi Murto / AOP

Naisten Salibandyliigan A-tasolohkossa pelaava tamperelainen Koovee kiinnitti ensi kauden joukkueeseensa Suvi Hämäläisen, joka pelasi päättyneellä kaudella liigan B-tasolohkon Pirkkalan Pirkoissa. Koovee kertoi hankinnasta Instagram-tilillään (siirryt toiseen palveluun).

Hämäläinen viimeisteli 16 liigaottelussa tehot 25+15=40 ja sijoittui B-tasolohkon pistepörssissä viidenneksi.

Hyökkääjä pelasi joulukuussa vain 16-vuotiaana Suomen maajoukkueessa Sveitsin Neuchatelissa järjestetyissä naisten MM-kilpailuissa ja esiintyi vahvasti. Hän teki esimerkiksi maalin voitokkaassa pronssiottelussa Tshekin verkkoon.

Hämäläisen piti kuulua keväällä alle 19-vuotiaiden maajoukkueen runkopelaajiin ikäluokan MM-kilpailuissa, mutta hänen kautensa päättyi tammikuussa polvivammaan. Lopulta koko kisat piti siirtää syksyyn koronaviruksen vuoksi.

Maajoukkueen maalivahti Ruotsiin

Suomen naisten salibandymaajoukkueen maalivahti Tiltu Siltanen pelaa ensi kaudella ruotsalaisseura Malmö FBC:ssä. Menneellä kaudella Siltanen edusti nurmijärveläistä SB-Prota. Suomen Salibandyliitto kertoi siirrosta verkkosivuillaan.

– Tiltu on nopeasti reagoiva, aktiivinen ja aggressiivinen vahti, joka ohjaa mielellään myös puolustusta. Hän tulee Ruotsiin kehittymään ja voittamaan, Malmön päävalmentaja Mikael Jeppson kommentoi.

Tässä kuussa 31 vuotta täyttävä Siltanen on saavuttanut kolme Suomen mestaruutta ja pelannut myös Sveitsissä. Menneellä kaudella hän torjui Suomen maajoukkueen MM-pronssille. Hän on pelannut kaikkiaan 38 naisten maaottelua.

Päivitetty kello 14.32: Lisätty osio, jossa kerrotaan maalivahti Tiltu Siltasen siirtymisestä Ruotsiin.

Lue myös:

Seura sulki salibandyjoukkueen rahahanat ja nyt Veera ja Oona Kaupin edustamaa Ruotsin mestaria uhkaa sulkeminen sarjasta: "Aika shokki"

LASB löysi läheltä uuden päävalmentajan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat