1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Englannin Valioliiga

Liverpool lomautti työntekijöitään – Valioliiga-pelaajat haluavat ohjata palkoistaan säästyvät rahat hyväntekeväisyyteen

Valioliigaseurat pyytävät pelaajiaan leikkaamaan palkkojaan vapaaehtoisesti 30 prosentilla, jotta seuratyöntekijät voivat säilyttää työnsä koronapandemian aiheuttaman talousahdingon läpi.

Liverpool-kapteeni Jordan Henderson (vas.) toivoo muiden Valioliiga-pelaajien tavoin, että palkanalennuksista säästyvät rahat suunnataan hyväntekeväisyyteen. Kuva: AOP

Jalkapallon Englannin Valioliigan ykköstilaa pitävä Liverpool FC on lomauttanut ei-pelaavia työntekijöitään koronaviruspandemian vuoksi. Seura tiedotti lauantaina, että se neuvottelee palkanalennuksista pelaajien ja johtoportaan työntekijöiden kanssa.

Liverpool kertoi myös, että lomautetuille työntekijöille maksetaan jatkossakin täyttä palkkaa. Palkasta 80 % on lähtöisin Ison-Britannian hallitukselta ja loput Liverpoolin organisaatiolta.

Valioliigan seurat ovat sitoutuneet pyytämään pelaajiaan leikkaamaan palkkojaan 30 prosentilla, jotta seurojen työntekijät voivat jatkaa tehtävissään pandemian aiheuttamista taloushaasteista huolimatta.

Englannin ammattilaisjalkapalloilijoiden pelaajayhdistys PFA keskustelee palkanalennuksista lauantaina Valioliiga-seurojen edustajien kanssa. Pelaajat ovat suhtautuneet palkkaleikkauksiin myönteisesti, mutta monia huolettaa, mihin niistä säästyvä raha käytetään.

Valioliiga-seurojen kapteenit ovat keskustelleet palkanalennuksista keskenään ja ovat yhtä mieltä siitä, että niistä säästyvät varat pitäisi suunnata hyväntekeväisyyteen koronaviruspandemian vaikutuksista kärsivien avuksi.

– Kaikki haluavat olla mukana auttamassa ja on tärkeää auttaa mahdollisimman montaa ihmistä. Meitä (jalkapalloilijoita) arvostellaan joka ikinen päivä. Nyt on hyvä aika nousta esiin ja lahjoittaa hyväntekeväisyyteen, Wolverhamptonin kapteeni Conor Coady sanoi BBC:lle.

Newcastlessa lainasopimuksella pelaava Danny Rose kertoi, että Valioliiga-pelaajat on laitettu nyt selät seinää vasten. Maajoukkueessakin pelannut Rose kertoi, että häntä ärsyttää se, että jalkapalloilijoita pidetään ahneina.

– Minulla ei ole ongelmaa luovuttaa palkkioitani niille, jotka taistelevat eturintamassa ja niille, joihin pandemia on vaikuttanut. Mutta on outoa, että ihmiset kertovat jalkapalloilijoille, miten heidän pitäisi rahansa käyttää, Rose sanoi.

Suomalaishyökkääjä Teemu Pukin edustaman Norwich Cityn pelaajat, valmentajat ja johto on lahjoittanut osan palkastaan pandemian takia ahdinkoon joutuneille paikallisille.

Isossa-Britanniassa oli lauantai-aamuun mennessä todettu lähes 42 000 koronavirustartuntaa. COVID-19:ään on saarivaltiossa kuollut noin 4 300 ihmistä.

Muokattu kello 20:50: Tarkennettu, että Liverpool lomautti ei-pelaavia työntekijöitään ja, että lomautetut työntekijät saavat 80 prosenttia täydestä palkastaan Ison-Britannian hallitukselta ja loput Liverpoolilta.

Lue myös:

Valioliigan seurat pyytävät pelaajiltaan palkanalennuksia – kausi saarivaltiossa ei jatku toukokuun alussa

Valioliigassa erikoinen ehdotus kauden jatkamisesta – liigan tähtipelaaja pitää perumista väistämättömänä

Uefalta tiukka vaatimus: mestaruudet täytyy ratkaista pelaamalla – vihjailee kabinettipäätösten mahdollisilla seurauksilla

Perjantai on todennäköisesti iso päivä jalkapallon Englannin Valioliigassa

Teemu Pukin edustama Norwich lomauttaa työntekijöitään