Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Kobe Bryant nimetään koripallon kunniagalleriaan – mukana myös NBA-tähdet Duncan ja Garnett

Yhdeksän koripallovaikuttajaa saavat nimensä koripallon Hall of Fameen elokuisessa seremoniassa.

koripallo
Kobe Bryant
Kobe Bryant voitti NBA-mestaruuden Los Angeles Lakersissa viisi kertaa.Getty Images

NBA-legendat Kobe Bryant, Tim Duncan ja Kevin Garnett on valittu koripallon kunniagalleriaan. Hall of Fame -kunnianosoituksen saa tänä vuonna yhteensä yhdeksän koripallovaikuttajaa.

Kolmen tähtipelaajan lisäksi kunniagalleriaan valittiin nelinkertainen naisten olympiakultamitalisti Tamika Catchings sekä valmentajat Eddie Sutton, Rudy Tomjanovich, Barbara Stevens ja Kim Mulkey. Myös kansainvälisen koripalloliitto Fiban pitkäaikainen pääsihteeri Patrick Baumann valittiin galleriaan.

Hall of Famen toimitusjohtaja John L. Dolevan mukaan tänä vuonna valituilla henkilöillä on ollut mittaamaton vaikutus koripallolle.

– Vuonna 2020 koripalloyhteisö on kärsinyt uskomattomia menetyksiä, kun laji-ikonit NBA-komissaari David Stern ja Kobe Bryant menehtyivät. Myös peli itsessään on tauolla koronaviruksen takia. Kiitos tälle vuosikurssille kaikesta, mitä he ovat tehneet koripallon eteen, Doleva sanoi.

Viisinkertainen NBA-mestari Kobe Bryant menehtyi helikopterionnettomuudessa Kaliforniassa tammikuun lopussa. Menestyksekkään uran Los Angeles Lakersissa pelanneen Bryantin, 41, äkillinen kuolema järkytti koripallomaailmaa syvästi. Onnettomuudessa kuoli NBA-tähden lisäksi myös kahdeksan muuta henkilöä.

– Tietenkin olisimme toivoneet, että Kobe olisi kanssamme juhlimassa tätä. Tämä valinta on ehdottomasti hänen NBA-uransa huipennus. Hänen jokainen saavutuksensa on ollut ponnahduslauta. Olemme äärettömän ylpeitä hänestä, leski Vanessa Bryant sanoi liikuttuneena ESPN:n lähetyksessä.

Bryantin kanssa samaan aikaan kunniagalleriaan valitut Tim Duncan ja Kevin Garnett lukeutuvat niin ikään 2000-luvun merkittävimpien NBA-koripalloilijoiden joukkoon.

San Antonio Spursissa vuosina 1997–2016 pelannut ja viisi mestaruutta voittanut Duncan valittiin kolmesti NBA:n finaalien parhaaksi pelaajaksi.

Garnett pääsi NBA:n tähdistöjoukkueeseen peräti 15 kertaa 21-vuotisen uransa aikana. Hän juhli mestaruutta vuonna 2008 Boston Celticsin paidassa.

Hall of Fame -seremonia järjestetään 29. elokuuta 2020 Springfieldissä, Massachusettsissa.

Lue myös:

Sports Illustrated: NBA selvittää kaikkien pudotuspelien pelaamista Las Vegasissa

Chicagossa eristyksessä elävä Lauri Markkanen treenaa pilvenpiirtäjässä heittämällä sukkia koriin – "Kaupassa käyntiä rajoitetaan"

Voisiko NBA-kausi jatkua "kuplassa"? "Jos kausi jatkuu, se tapahtuu lähes 100-prosenttisen varmasti ilman yleisöä"

Kobe Bryant ei hyväksynyt puolivillaisuutta keneltäkään – edesmenneen koripallolegendan uuvuttava pakkomielle teki hänestä supertähden pelikentillä ja populaarikulttuurissa

Kobe Bryantin suomalainen luottohuoltaja muistelee ystäväänsä paitsi armottomana kilpailijana myös rakastavana perheenisänä: "Tyttärensä olivat hänelle kaikki kaikessa"

Lähteet: reuters

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat