Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

BBC: Valioliigan kauden keskeyttämisen uhkana satojen miljoonien eurojen tv-korvaukset

Koronaviruspandemia uhkaa vakavasti Englannin Valioliigan kauden jatkamista.

Englannin Valioliiga
Mo Salah
Liverpoolin maalitykki Mohamed Salah. AOP

Paineet jalkapallon Englannin Valioliigan kauden jatkamiseen ovat kovat, vaikka koronaviruspandemia leviää huolestuttavaa vauhtia Isossa-Britanniassa.

Valioliiga saattaa joutua pulittamaan jopa 865 miljoonaa euroa sarjan televisio-oikeudet omistaville kanaville, mikäli kauden viimeisiä otteluita ei saada pelattua, kertoi Britannian yleisradioyhtiö BBC. Päälle tulisivat sponsori- ja lipputulojen menetykset.

Kauden viimeiset ottelut pelataan lähes varmasti tyhjille katsomoille, mikäli otteluita enää ylipätään pelataan. Valioliiga ja Englannin ammattilaisjalkapalloilun pelaajayhdistys PFA keskustelivat vaikeasta tilanteesta lauantaina.

Perjantaina Englannin pääsarja esitti, että sen 20 seuran pelaajat alentaisivat palkkojaan 30 prosentilla. Pelaajat ovat toivoneet, että mahdollisesti säästyvät palkkasummat menisivät suurelta osin hyväntekeväisyyteen.

Pelaajayhdistys PFA muistutti mahdollisten palkanalennusten vaikutuksista Britannian verotuloihin. Valioliigan pelaajat haluavat kantaa kortensa kekoon koronaviruksen myllertäessä maailmaa, mutta ratkaisut eivät ole aivan yksinkertaisia. Miljoonatuloisten pelaajien kritisoiminen on PFA:n mukaan liian yksisilmäinen keino.

Valioliiga on linjannut, että kautta jatketaan vasta, kun pelaaminen on turvallista. Aikaisemmin kerrottiin, että kausi jatkuisi huhti-toukokuun vaihteessa, mutta nyt on käynyt selväksi, että tämä ei ole mahdollista.

Keskusteluja jatketaan ensi viikolla.

Isossa-Britanniassa oli lauantaiaamuun mennessä todettu lähes 42 000 koronavirustartuntaa. COVID-19:ään on saarivaltiossa kuollut yli 4 000 ihmistä.

Lue myös:

Valioliigan seurat pyytävät pelaajiltaan palkanalennuksia – kausi saarivaltiossa ei jatku toukokuun alussa

Liverpool lomautti työntekijöitään – Valioliiga-pelaajat haluavat ohjata palkoistaan säästyvät rahat hyväntekeväisyyteen

Valioliigassa erikoinen ehdotus kauden jatkamisesta – liigan tähtipelaaja pitää perumista väistämättömänä

Lähteet: BBC, STT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat