Tokion olympiakylälle on löytymässä käyttöä – voisi toimia väliaikaisena sairaalana

Koronaviruksen levitessä Japanissa, Tokion tapaisissa suurkaupungeissa voi pian tulla pula sairaaloiden vuodepaikoista.

Tokio 2020
Tokion olympiajuhlaan on uponnut jo yli 20 miljardia euroa.
Clive Rose / Getty Images

Tokion olympialaisten siirtyminen heinä-elokuun taitteesta vuodella eteenpäin aiheuttaa yhdessä koronaviruksen kanssa vaikeuksia kisajärjestäjille, mutta myös esimerkiksi Japanin matkailualalle, kun kisavieraat saapuvat vasta vuotta myöhemmin.

Olympialaisten suorituspaikat ja muut rakennukset kuten urheilijoiden majoittamiseen tarkoitettu olympiakylä olivat valmistumassa aikataulussa, mutta nekin joutuvat odottamaan käyttäjiä odotettua pidempään.

Kanadalaismedia TSN kertoi Tokion kuvernööri Yuriko Koiken väläyttäneen ideaa siitä, että olympiakylä voisi toimia väliaikaisena sairaalana koronaviruksen aikana.

– Se on yksi vaihtoehdoista, mutta kylä ei ole vielä valmis. Puhumme paikoista, jotka ovat käytettävissä jopa tänään tai huomenna, ja tarkastamme mahdollisuudet yksi kerrallaan, Koike muotoili.

Koronaviruksen levitessä Japanissa, Tokion tapaisissa suurkaupungeissa voi pian tulla pula sairaaloiden vuodepaikoista. Koiken mukaan yksi vaihtoehto on myös se, että Tokion kaupunki ostaa joltain hotellilta tarvittavat tilat sairaiden hoitamiseen.

Olympiakylän on aikanaan tarkoitus toimia noin 11 000 urheilijan ja näiden taustahenkilön majapaikkana. Olympialaisten jälkeen paikkoja käyttävät paralympialaisiin osallistuvat urheilijat taustajoukkoineen.

Kisatapahtumien jälkeen asunnot laitetaan myyntikuntoon. Lähes 1 000 asuntoa on jo myynnissä tai myyty.

Lue myös:

Lisäkustannuksia, kisakylän asuntojen kohtalo ja yli-ikäiset jalkapalloilijat – Tokion olympialaisten siirto aiheutti monia ongelmia kisajärjestäjille

Tokion olympialaisia siirretään tasan vuodella – huippu-urheilupomo Mika Lehtimäki nostaa esiin kolme seikkaa, miksi ratkaisu oli hyvä

Olympialaisten siirtäminen oli lottopotti hurjakätiselle keihäslupaukselle – Jan Zeleznya matkiva nuorten ME-mies janoaa lisää Intian yleisurheiluhistoriaa

Tokion olympialaisten kisapäivät selvillä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat