Suora

  • Urheiluruutu

Susijengi-takamies parantelee vammaansa Espanjassa koronarajoitusten keskellä – "Suomalaiselta tämä onnistuu helpommin"

Roope Ahosen kuntoutuminen leikkaushoitoa vaatineesta jalkavammasta on sujunut suunnitelmien mukaan.

koripallo
Roope Ahonen
Roope Ahonen on pelannut kaksissa koripallon EM-kilpailuissa.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Suomen miesten koripallomaajoukkueesta tutun Roope Ahosen kausi keskeytyi leikkausta vaatineen jalkavamman vuoksi. Espanjassa vammaansa kuntouttava Ahonen on hyvässä vauhdissa kuntoutumisen kanssa, vaikka olot koronapandemian keskellä ovat erityislaatuiset.

Ahonen leikattiin helmikuun puolivälin jälkeen. Sen jälkeen alkoi kuukausia kestävä kuntoutusjakso.

– Kaikki on mennyt tosi hyvin. Lääkärit ovat olleet tyytyväisiä kuntoutumiseen, ja vamma on hyvin parantunut, Ahonen kehuu tiedotteessa.

Hän päätti jäädä Espanjaan kuntoutumaan, sillä seura tarjosi tukiverkoston. Muutaman viikon karanteenissa ollut Ahonen joutuu harjoittelemaan yksin kotonaan, mutta se on järjestetty jouhevasti.

– Minulla oli täällä valmentajat, fasiliteetit ja fysioterapeutit käytössäni koko ajan, ja sain olla joukkueen mukana. Siksi päätin jäädä tänne jopa tässä tilanteessa. Minulla on kaikki tarvittava kotona, ja valmentajien kanssa toimimme videon välityksellä.

Nyt aikaa kuntoutua

Ahonen siirtyi täksi kaudeksi Espanjan kakkosliigan nousijasuosikkeihin lukeutuvaan Breoganiin.

Sarjan keskeytyshetkellä Breogan oli kärkitaistelussa. Espanjan koripalloliitto tekee seuraavia päätöksiä sarjojen jatkoa ajatellen 14. huhtikuuta, mutta Ahonen ei usko, että sarjoja pelataan loppuun.

– Isolla todennäköisyydellä sarja suljetaan eivätkä pelit enää jatku.

Roope Ahonen, v. 2017
Matti Raivio/AOP

Tämänhetkinen epävarmuus voi kääntyä Ahosen eduksi. Salon Vilppaan kasvatti voi keskittyä kuntotumiseen.

– Olen koettanut pysyä positiivisena, eikä kukaan treenaa tällä hetkellä täysipainoisesti. Minulla on aikaa kuntoutua rauhassa.

Tyhjät kadut

Breogan on lähtöisin Lugosta, joka on noin 100 000 asukkaan kaupunki Espanjan luoteiskulmassa Galician maakunnassa. Sinne saakka koronapandemia ei ole vielä koko voimallaan yltänyt.

– Mitä olen lukenut, isoimmissa kaupungeissa on kovat rajoitukset. Tämä on kuitenkin pienempi ja syrjäisempi paikka, ettei täällä ole ollut mitään häslinkiä.

Espanjassa on tiukat rajoitukset ulkona liikkumiseen.

– Kulttuurista huomaa, että ihmiset haluavat olla ulkona ja käydä ravintoloissa, mutta nyt kadut ovat tyhjät. Varmaan suomalaiselta tämä onnistuu helpommin.

Ahonen on sopeutunut poikkeukselliseen tilanteeseen.

– Tämä alkaa tuntua normaalilta tilanteeseen nähden. Kyllä se kuitenkin tuntuu hyvältä, kun tämä joku päivä loppuu ja pääsee vapaasti taas kävelemään ulos.

Espanjassa oli sunnuntaihin mennessä Worldometersin mukaan kuollut covid-19-tautiin noin 12 500 ihmistä.

Lue myös:

Poliisit valvovat, että Susijengin tähtikin noudattaa ulkonaliikkumiskieltoa – pääsi kuitenkin avopuolison mukaan synnytyslääkärille: "Sanoi, että Madrid on kuin sotatanner"

Kobe Bryant nimetään koripallon kunniagalleriaan – mukana myös NBA-tähdet Duncan ja Garnett

Kisaähky voi sysätä myös koripallon EM-kisat myöhemmäksi – Henrik Dettmann realistisena: "En usko, että kuluttajilta löytyy kiinnostusta"

Chicagossa eristyksessä elävä Lauri Markkanen treenaa pilvenpiirtäjässä heittämällä sukkia koriin – "Kaupassa käyntiä rajoitetaan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat