Pandemia kurittaa italialaista jalkapalloa – naisten ja alempien sarjojen pelaajien pärjääminen huolestuttaa

Koronaviruspandemia on tehnyt tuhojaan Italiassa.

jalkapallo
Nora Heroum, Milan
Nora Heroum edustaa Milania. Getty Images

Jalkapallon pelaajayhdistys murehtii Italian alempien sarjatasojen ja naisten liigan pelaajien pärjäämistä, kun koronavirus on keskeyttänyt ottelut. Yhdistyksen puheenjohtaja Damiano Tommasi muistutti, että nämä pelaajat tienaavat pääsarjaan verrattuna vähän, mutta heilläkin voi olla perhe elätettävänä.

– Alasarjoissa pelaajien vuositulo voi olla bruttona alle 50 000 euroa, Tommasi sanoi ja mietti mahdollisten palkanleikkausten vaikutusta.

Italian naisten liigassa pelaa puolenkymmentä Suomen maajoukkuepelaajaa, muun muassa Tuija Hyyrynen Juventuksessa ja Nora Heroum Milanissa.

Tommasin mukaan lajilla on pelaajien lisäksi vastuu seurojen huoltajista, fysioterapeuteista, autokuskeista ja kenttätyöntekijöistä.

Pelkona on myös, että koronaviruksen aiheuttama pelitauko vie seuroja konkurssiin ja vähentää pelaajien työnsaantimahdollisuuksia.

Lue myös:

Kommentti: Taloustieteilijät toivat koronakriisin julmat puolet esiin Italiassa – jalkapallomiljonäärien epäitsekkäiltä vaikuttavilla teoilla häijyt taustat

Juventuksen tähtisikermä suostui peräti 90 miljoonan euron palkanalennuksiin

Ancelotti uskoo lippujen hintojen laskevan koronaviruksen vuoksi – tyrmää viikkojen harjoituskauden ja muistelee Milan-vuosiaan: "Cafu palasi lomalta 24 tuntia ennen ja pelasi 90 minuuttia"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat