Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Italian jalkapallojohtaja: Serie A:n kausi voi jatkua lokakuulle

Seria A:n nykyinen tauko jatkuu ainakin 3. toukokuuta saakka.

jalkapallo
 A general view of play in the empty stadium after rules to limit the spread of Covid-19 were put in place for the Serie A match between US Sassuolo and Brescia Calcio at Mapei Stadium - Citta del Tricolore on March 9, 2020 in Reggio nell'Emilia, Italy (Photo by Emilio Andreoli/Getty Images)
Sassuolon ja Brescian välinen ottelu pelattiin 9. maaliskuuta tyhjille katsomoille.Getty Images

Jalkapallon Italian pääsarja Serie A voi jatkua lokakuulle saakka, maan jalkapalloliiton FIGC:n puheenjohtaja Gabriele Gravina kertoi sunnuntaina italialaiselle radio- ja televisioyhtiö Raille.

Serie A on ollut keskeytettynä 9. maaliskuuta lähtien koronaviruksen vuoksi. Tauti on tappanut Italiassa yli 15 000 ihmistä.

– Voimmeko lopettaa kauden syyskuussa tai lokakuussa? Se on mahdollista. Se on tapa saada pelatuksi kausi 2019–20 ja kausi 2020–21, Gravina sanoi.

Seria A:n nykyinen tauko jatkuu ainakin 3. toukokuuta saakka. Keskeytyshetkellä Serie A:ta oli jäljellä pari kuukautta, jotka olisi tavoitteena pelata kesällä ja alkusyksystä. Useat seurat ovat ehdottaneet keskeytetyn kauden perumista. Juventus johtaa sarjaa pisteellä ennen Laziota, kun pelattuna on 26 ottelukierrosta.

Jalkapallopomo Gravina pelkää kuitenkin oikeusjuttujen vyöryä, jos liitto tekee omavaltaisen ratkaisun kauden jatkon suhteen.

– Meihin vaikuttavat kaikki ne, jotka ajattelevat kärsineensä tästä, Gravina sanoi.

Yksi ratkaistavana oleva kysymys on se, miten päätetään ensi kauden europeleihin pääsevät joukkueet. Tässä asiassa tulisi kuunnella Euroopan jalkapalloliitto Uefaa, joka organisoi Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan. Uefa on varoittanut maiden liittoja siitä, etteivät nämä saisi päättää kausiaan omavaltaisesti. Sanktiona voi olla europelipaikkojen menettäminen.

Lue myös:

Italialaisseura huolehtii vanhimmista kannattajistaan – toimittaa hätäpaketteja yli 75-vuotiaille kausikortin haltijoille

Edes tähtiurheilijat eivät säästy koronavirukselta – he kaikki urheilumaailmassa työskentelevät ovat sairastuneet COVID-19-tautiin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat