Jalkapalloliigan FC Lahti alentaa palkkojaan

FC Lahti Oy:n yt-neuvottelut saatiin päätökseen ilman irtisanomisia ja lomautuksia.

Veikkausliiga
Veikkausliiga yleiskuva
Tomi Hänninen

Miesten jalkapalloliigassa pelaavan FC Lahden koko henkilöstö alentaa palkkojaan väliaikaisesti, seura kertoi maanantaina kotisivuillaan.

Hallitseva mestari KuPS puolestaan ilmoitti, että Kuopion Palloseura Oyn toimistoväki lomautetaan tai osa-aikaistetaan tiistaista alkaen. Lomautukset ovat voimassa toistaiseksi.

FC Lahti Oy:n yt-neuvottelut saatiin päätökseen ilman irtisanomisia ja lomautuksia. Seuran mukaan FC Lahti Oy työllistää suoraan yli 30 henkilöä.

Jalkapalloliigan kauden alkua on siirretty koronaviruspandemian takia. Pelien on määrä alkaaa kesäkuussa, mutta varmuutta asiasta ei ole.

– Tilanne vaikuttaa meille akuutisti kauden aloituksen siirryttyä, mutta myös pidemmällä aikavälillä yleisen taloudellisen tilanteen heikentyessä. Henkilöstökulut ovat ylivoimaisesti suurin kuluerämme, ja laskimme muutaman eri skenaarion kautta välittömästi tarvittavia säästöjä, FC Lahden toimitusjohtaja Juho-Matti Heikari sanoi seuran kotisivuilla.

Pelaajia neuvotteluissa edusti kapteeni Kari Arkivuo, joka palasi täksi kaudeksi FC Lahteen.

– Keskustelimme pelaajien kanssa ja halusimme olla seuran tukena näinä vaikeina aikoina. Palkanalennukset olivat tässä kohtaa paras ratkaisu, Arkivuo sanoi.

Lue myös:

Jalkapallon hallitseva suomenmestari KuPS lomautti tai osa-aikaisti toimistotyöntekijänsä – pelaajien ja valmentajien tilannetta mietitään

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat