Suora

  • Urheiluruutu

The Athletic: Fifa antaa kansallisille jalkapalloliitoille vapaat kädet viimeistellä sarjakautensa

The Athletic -verkkolehden tietojen mukaan Fifa kertoo suunnitelmistaan todennäköisesti kahden vuorokauden sisällä.

Kansainvälinen jalkapalloliitto
FIFA logo.
Kansainvälisen jalkapalloliiton logo Fifan pääkonttorissa Sveitsin Zürichissä.Steffen Schmidt / EPA

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa ei aseta kansallisille liitoille takarajaa, johon mennessä sarjakaudet on pelattava loppuun, kertoo The Athletic -verkkolehti.

Päätöksellään Fifa haluaa antaa eri maiden jalkapallosarjoille mahdollisimman suuren joustovaran, koska kaudet ovat lähes kaikkialla keskeytyksissä koronaviruspandemian takia.

The Athleticin mukaan Fifa kertoo suunnitelmistaan luultavasti kahden vuorokauden sisällä. Fifan on määrä muuttaa myös kesän pelaajasiirtojen päivämääriä ja mahdollistaa kesäkuun lopussa päättyvien pelaajasopimusten pidentämiset.

Paine kausien loppuun viemisestä on suuri, sillä lopullinen keskeytys tietäisi seuroille ja liigoille suuria talousmenetyksiä. Lisäksi peruuntumiset sotkisivat kansainvälistä jalkapallokalenteria tuntuvasti.

Etenkin Euroopan suurissa sarjoissa loppukauden jääminen pelaamatta johtaisi jättikorvauksiin, kun tv-sopimuksissa sovitut ottelut jäisivät näyttämättä.

Esimerkiksi Englannin Valioliiga ilmoitti viime viikolla, että keskeytyneestä kaudesta pitäisi maksaa tv-yhtiöille 762 miljoonaa puntaa eli noin 866 miljoonaa euroa.

Belgian liiga ilmoitti viime viikolla, että sarjan nykyinen kausi on määrä julistaa päättyneeksi 15. huhtikuuta liigan yleiskokouksessa. Suomen liigakausi pyörähtää käyntiin aikaisintaan kesäkuussa.

Lue myös:

Italian jalkapallojohtaja: Serie A:n kausi voi jatkua lokakuulle

BBC: Valioliigan kauden keskeyttämisen uhkana satojen miljoonien eurojen tv-korvaukset

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat