Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Koronaviruspandemia ajaa nuorten kesäturnaukset ahtaalle – Helsinki Cupin ajankohdan mahdollisesta siirtämisestä jo puhuttu

Stadi Cup ehdittiin jo perua, ja toisen pääkaupunkiseudulla järjestettävän ison juniorijalkapalloturnauksen Helsinki Cupin siirtämisestä elokuulle on jo keskusteltu.

jalkapallo
Helsinki Cup
Helsinki Cup saatetaan siirtää heinäkuulta elokuulle. Yle / Mikko Ahmajärvi

Kesälle suunnitellut nuorten urheiluturnaukset ovat ajautumassa ahtaalle koronaviruspandemian takia. Esimerkiksi Euroopan suurin tyttöjen ja naisten jalkapalloturnaus Stadi Cup ilmoitti jo peruvansa kesäkuisen turnauksen.

Stadi Cupin toiminnanjohtaja Sami Löf on ehtinyt sulatella päätöstä pari päivää.

– Onhan fiilis ollut todella haikea. Kovasti odotimme, että pääsemme järjestämään turnauksen, Löf kertoo Yle Urheilulle.

Löf sanoo, että peruuntumisesta kärsityt taloudelliset tappiot eivät ole kuitenkaan suuria. Aikainen päätös turnauksen perumisesta osaltaan auttoi kulujen kanssa.

– Ei tilanne ole haastava. Nyt mietinnässä on, mitä kaikkea korvaavaa turnauksen tilalle voisimme keksiä.

"Joukkueille ei tule taloudellisia menetyksiä"

Myös toinen helsinkiläinen juniorijalkapalloturnaus, heinäkuussa järjestettävä Helsinki Cup on ahtaalla. Yli tuhat joukkuetta viime vuosina koonneen turnauksen järjestelyt ovat toistaiseksi sujuneet normaalisti, mutta tapahtuman siirtämisestä elokuulle on jo keskusteltu.

– Toki menemme sen mukaan, mitä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja valtioneuvosto määräävät. Mahdollistahan turnaus on siirtää myös elokuun alkuun, Helsinki Cupin toimitusjohtaja Kirsi Kavanne sanoo Yle Urheilulle.

Kavanne sanoo, että asiaa selvitellään parhaillaan Kulttuuri- ja liikuntaviraston kanssa. Muutama turnaukseen osallistuneesta reilusta tuhannesta joukkueesta on jo perunut tulonsa.

Jos pandemia ei taitu elokuuhun mennessä, joukkueet saavat rahansa takaisin. Kavanne ei vielä suostu arvioimaan järjestäjän mahdollisia tappioita.

– Mikäli turnaus perutaan, jokainen joukkue saa osallistumismaksun takaisin. Joukkueille ei tule taloudellisia menetyksiä, Kavanne alleviivaa.

Pesäpalloleireillä ennätysmäärä osallistujia

Nuorten pesäpalloleireille nuoria olisi tulossa tänä kesänä ennätysmäärä. Yhteensä 433 joukkuetta on osallistunut neljään liiton järjestämään turnaukseen. Pandemia saattaa kuitenkin lyödä kapuloita rattaisiin: ensimmäinen turnaus on tarkoitus järjestää heinäkuussa Itä-Länsi-ottelun jälkeen.

Pesäpalloliiton kilpailupäällikkö Timo Lamminen sanoo, ettei päätöksiä tarvitse vielä tehdä.

– B, c ja d suunnitelmat ovat jo keksitty pandemian varalle, mutta vielä tämän viikon aikana ei tarvitse tehdä päätöksiä, Lamminen kertoo Yle Urheilulle.

Lammisen mukaan taloudellisia vaikutuksia on vielä vaikea arvioida, jos turnaukset joudutaan perumaan.

– Totta kai sen kovuudesta on vaikea sanoa, mutta kaikille se samalla tavalla iskee.

Lue myös:

Jalkapallon Stadi cup peruuntuu tänä kesänä – "Ainoa oikea päätös"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat