Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Ampumahiihtoon vaihtanut sprinttitykki Nilsson heti Ruotsin maajoukkueeseen – "Stinalla on erityinen järjestely"

ampumahiihto
Stina Nilsson
Stina Nilsson on tehnyt vaikutuksen Ruotsin ampumahiihtojoukkueen valmentajiin.Tomi Hänninen

Sprinttihiihdon olympiavoittaja, ruotsalainen Stina Nilsson yllätti pari viikkoa sitten ilmoittamalla siirtyvänsä ampumahiihtäjäksi. Latuhirmu pääsee heti huipputasolle uudessakin lajissa, sillä hänet on valittu mukaan Ruotsin maajoukkueeseen.

Ruotsin ampumahiihtoliitto kertoi tiistaina, että maajoukkueeseen luodaan kaksi "kehityspaikkaa". Nilsson saa niistä toisen.

– Stinalla on erityinen järjestely, joka keskittyy hänen ampumatyöskentelynsä kehittämiseen, päävalmentaja Johannes Lukas kertoi tiedotteessa.

Valmentaja Jean-Marc Chabloz kertoo jo vaikuttuneensa Nilssonin kyvyistä.

– Ajattelin heti, että vau, tässä on jotain. Olemme tehneet töitä kolme viikkoa, ja nyt jo hän ampuu 80-prosenttisesti korkean sykkeen kanssa. Ampuma-aika on vielä aika pitkä, mutta potentiaalia on kyllä selvästi havaittavissa, Chabloz sanoi Aftonbladetin mukaan (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös:

Lajinvaihdossa onnistunut saksalaistähti varoittaa ampumahiihtouraansa aloittelevaa Stina Nilssonia: "Toivon, että hän on työnarkomaani"

Kovan luokan suomalaisvalmentaja Marko Laaksonen saattaa koulia Ruotsin sprinttitykistä ampumahiihtäjää – muistuttaa silti karusta faktasta

SVT:ltä kova urheilu-uutinen – Ruotsin maastohiihdon olympiavoittaja ja maailmanmestari vaihtaa ampumahiihtoon

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat