Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Epätasaisuus jäi harmittamaan – Kläbo haluaa takaisin sprinttimaajoukkueeseen

Johannes Hösflot Kläbo sijoittui hiihdon normaalimatkojen cupissa kuudenneksi.

hiihto
Johannes Hösflot Kläbo
Johannes Hösflot Kläbo ei ollut tyytyväinen päättyneen kauden normaalimatkojen suorituksiinsa.European Pressphoto Agency EPA

Johannes Hösflot Kläbo haluaa palata sprinttimaajoukkueeseen ensi kaudeksi. Norjalaishiihtäjä kuului päättyneellä kaudella normaalimatkojen maajoukkueeseen.

– Tätä haluan eniten ja tämä sopii minulle parhaiten, hän sanoi tiedotteessaan.

Isoisänsä Kåre Hösflotin valmentama Kläbo sanoi, että hänen päätöksensä pohjautuu puhtaaseen intohimoon ja iloon. Hän ei ole ollut tyytyväinen kehitykseensä normaalimatkoilla, ja etenkin tasaisuus on ollut hänen ongelmansa. Kläbon tulokset normaalimatkoilta vaihtelivat palkintosijoista niukkaan pistesijaan ja keskeytykseen.

Kläbon mukaan hän pystyy saavuttamaan tavoitteensa paremmin sprinttijoukkueen kautta. 23-vuotias hiihtäjä voitti tällä kaudella kahdeksan maailmancupin sprinttikisaa ja sprintticupin. Normaalimatkojen cupissa hän oli kuudes.

Sprinttimaajoukkueen valmentaja Arild Monsen kuuli asiasta muutama päivä sitten. Hänen mukaansa päätös on nyt liiton hiihtokomitean tehtävänä.

– Hän on tänään ilmaissut halunsa palata sprinttijoukkueeseen. Se ei aiheuta dramaattista eroa, mutta hän haluaa tehdä pieniä muutoksia, Monsen arvioi TV2:lle (siirryt toiseen palveluun).

Normaalimatkojen maajoukkueen valmentaja Eirik Myhr Nossumin mukaan keskustelut Kläbon kanssa ovat olleet hyviä, ja hän ymmärtää hiihtäjän päätöksen.

– Hän on voittanut kymmenen maailmancupin osakilpailua tällä kaudella, joten on vaikea sanoa, että hän olisi ollut huono. Mutta olen samaa mieltä, ettei hän ole tehnyt tasaisia suorituksia, Nossum sanoi NRK:lle (siirryt toiseen palveluun).

Maastohiihtojohtaja Espen Bjervig totesi tietotoimisto NTB:lle, ettei hän voi luvata Kläbolle paikkaa suoraan sprinttimaajoukkeeseen, vaikka tämä on yksi maailman parhaista hiihtäjistä.

– Olemme kasaamassa joukkuetta, ja ne julkaistaan myöhemmin huhtikuussa tai toukokuussa, Bjervig sanoi.

Lue myös:

Venäjän hiihtolegendalta Jelena Välbeltä synkkä arvio Therese Johaugin ylivoimasta — “Erittäin huono tilanne”

Sprintticupin voittaja Kläbo latasi NRK:lle mielipiteensä Kansainvälisen hiihtoliiton toiminnasta – "On yksinkertaisesti häpeällistä nähdä, miten FIS käyttää valtaansa"

Suomen mieshiihtäjät saavuttivat parhaan sijoituksensa liki 20 vuoteen, Yle Urheilun asiantuntija ei riemuitse – tilastoon löytyy yksinkertainen selitys

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat