Suora

  • DreamHack Masters Spring 2020
  • Urheiluruutu

Jalkapalloliiton pomo: "Englantilainen jalkapallo kohtaa taloudelliset haasteet, jotka ylittävät villeimmänkin mielikuvituksen"

Englannin jalkapalloliiton FA:n puheenjohtaja Greg Clarke varoittaa, että koronaviruksen aiheuttamat taloudelliset vaikutukset voivat tuhota englantilaisia seuroja ja liigoja.

jalkapallo
Greg Clarke kättelee Jordan Hendersonia.
Greg Clarke (oik.) kättelee Liverpool-kapteeni Jordan Hendersonia Getty Images

Clarke pelkää etenkin alempien sarjatasojen seurojen puolesta, jotka kärsivät tulojen äkillisestä pudotuksesta eniten. Hän painotti tiistaina, että nykyiset toimenpiteet eivät riitä, elleivät kaikki pelin parissa olevat ihmiset yhdistä voimiaan suojellakseen pienempiä joukkueita.

– Jalkapallo kohtaa taloudelliset haasteet, jotka ylittävät villeimmänkin mielikuvituksen. Kaikki liiketoiminnan alueet tulevat kärsimään. Olemme vaarassa menettää seuroja ja liigoja, kun talous romahtaa, Clarke sanoi FA:n valtuustolle tiistaina.

– Kaikkien pelin sidosryhmien - pelaajien, kannattajien, seurojen, omistajien ja järjestäjien - on toimittava ja jaettava tuska, jotta pidämme lajin hengissä.

FA on laskenut, että liitto kärsii ainakin 100 miljoonan punnan tappiot Englannin cupin otteluiden ja kansainvälisten maaotteluiden siirtämisistä.

Terveys ajaa edelle

Clarke, kuten varmasti koko englantilainen jalkapallokansa, haluaa viedä jalkapallokauden maaliin asti. Terveys ajaa kuitenkin edelle.

– Olemme sitoutuneet viimeistelemään ammattilaisjalkapallon kauden, koska meidän on ratkaistava mestarien lisäksi liigojen nousijat ja putoajat, Clarke painotti.

– Jalkapallo ei ole kuitenkaan ensisijainen tavoite, vaan ihmisten elämät, ja teemme kuten hallitus ohjeistaa pandemian edetessä.

Englannissa on viime päivinä keskusteltu tiiviisti pelaajien palkanleikkauksista. Pääsarja Valioliiga on vaatinut liigaseurojen pelaajilta 30 prosentin palkanalennuksia. Englannin ammattilaisjalkapalloilijoiden pelaajayhdistys PFA on kuitenkin vastustanut palkkaleikkauksia muistuttaen, että ne veisivät Britannialta verotuloja.

Englannin jalkapalloliitto kertoi maanantaina, että miesten ja naisten maajoukkueita luotsaavat Gareth Southgate ja Phil Neville hyväksyivät 30 prosentin palkanalennukset.

Tiistaina pelaajien ja Valioliigan palkkakiistassa ei kuultu paljoa konkretiaa.

– Pelaajat ovat tietoisia vastuustaan ja he ovat melko valmiita astumaan esiin asian tiimoilta, PFA:n toimitusjohtaja Gordon Taylor kertoi BBC:lle.

Lue lisää:

The Athletic: Fifa antaa kansallisille jalkapalloliitoille vapaat kädet viimeistellä sarjakautensaPelaajayhdistys: Valioliigan palkkaleikkauksista olisi haittaa julkiselle terveydenhuollolleThe Athletic: Fifa antaa kansallisille jalkapalloliitoille vapaat kädet viimeistellä sarjakautensa

BBC: Valioliigan kauden keskeyttämisen uhkana satojen miljoonien eurojen tv-korvaukset

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat