Yleisurheilun vuoden 2022 MM-kilpailujen päivämäärät lyöty lukkoon

Alun perin yleisurheilun MM-kilpailut oli määrä kisata elokuussa 2021.

yleisurheilu
Khalifa international stadion
Vuonna 2019 yleisurheilun MM-kisat käytiin Qatarissa.

Yleisurheilun vuoden 2022 MM-kilpailujen päivämäärät ovat varmistuneet. Kilpailut järjestetään Oregonissa Yhdysvalloissa 15.-24. heinäkuuta.

MM-kisojen siirto noin vuodella eteenpäin on seurausta Tokion olympalaisten siirrosta vuoteen 2021, jolloin MM-kisat piti alun perin järjestää. Olympialaiset siirrettiin vuodella eteenpäin koronaviruspandemian takia.

Vuonna 2022 järjestetään kolme suurta yleisurheilutapahtumaa, ja Kansainvälinen yleisurheiluliitto joutui ottamaan huomioon MM-kisojen lisäksi EM-kilpailut ja Kansanyhteisön kisat. Uudet päivämäärät on laadittu siten, että urheilijoilla on mahdollisuus kisata kaikissa kolmessa tapahtumassa.

– Vuosi 2022 tulee olemaan huikea yleisurheilun ystäville, kun heille on luvassa kaiken kaikkiaan kuusi viikkoa huippuluokan yleisurheilua, Kansainvälisen yleisurheiluliiton johtaja Sebastian Coe sanoi.

Suomalaisten kannalta kiinnostavimmat ovat MM- ja EM-kilpailut. Oregonin MM-kisojen ja Münchenin EM-kisojen väliin jää noin kaksi ja puoli viikkoa, kun Euroopan mestaruuskilpailut kisataan Münchenissä 11.-21. elokuuta.

Tulevan kesän Pariisin EM-kisojen järjestelyt jatkuvat normaalisti. Kilpailut pyritään järjestämään elokuun lopulla. Antti Pihlakoski kommentoi aikaisemmin Suomen Urheiluliiton hallitukselle, että mikäli Pariisin EM-kisojen järjestäminen elokuussa 2020 ei käy päinsä, ainoa vaihtoehto on siirtää kisoja kesään 2021.

Lue myös:

Vihdoin terveenä kauteen pääsevä Oskari Mörö uskoo, että olisi pystynyt rikkomaan olympiarajan loppukesästä – muistuttaa, että kova päätös pilaa dopinghuijareiden juonet

Suomalaisurheilijoiden olympianäyttöjä ei luvassa ensi kesänä – Maria Huntingtonille päätös oli shokki: "Kyllä tämä vähän sisua vaatii"

Urheilijat halusivat keskeyttää olympiakarsinnat, suomalainen yleisurheilupomo olisi venyttänyt päätöstä – "Emme halua patistaa urheilijoita kilpailemaan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat