Hyppää sisältöön

Yleisurheilun vuoden 2022 MM-kilpailujen päivämäärät lyöty lukkoon

Alun perin yleisurheilun MM-kilpailut oli määrä kisata elokuussa 2021.

Vuonna 2019 yleisurheilun MM-kisat käytiin Qatarissa.

Yleisurheilun vuoden 2022 MM-kilpailujen päivämäärät ovat varmistuneet. Kilpailut järjestetään Oregonissa Yhdysvalloissa 15.-24. heinäkuuta.

MM-kisojen siirto noin vuodella eteenpäin on seurausta Tokion olympalaisten siirrosta vuoteen 2021, jolloin MM-kisat piti alun perin järjestää. Olympialaiset siirrettiin vuodella eteenpäin koronaviruspandemian takia.

Vuonna 2022 järjestetään kolme suurta yleisurheilutapahtumaa, ja Kansainvälinen yleisurheiluliitto joutui ottamaan huomioon MM-kisojen lisäksi EM-kilpailut ja Kansanyhteisön kisat. Uudet päivämäärät on laadittu siten, että urheilijoilla on mahdollisuus kisata kaikissa kolmessa tapahtumassa.

– Vuosi 2022 tulee olemaan huikea yleisurheilun ystäville, kun heille on luvassa kaiken kaikkiaan kuusi viikkoa huippuluokan yleisurheilua, Kansainvälisen yleisurheiluliiton johtaja Sebastian Coe sanoi.

Suomalaisten kannalta kiinnostavimmat ovat MM- ja EM-kilpailut. Oregonin MM-kisojen ja Münchenin EM-kisojen väliin jää noin kaksi ja puoli viikkoa, kun Euroopan mestaruuskilpailut kisataan Münchenissä 11.-21. elokuuta.

Tulevan kesän Pariisin EM-kisojen järjestelyt jatkuvat normaalisti. Kilpailut pyritään järjestämään elokuun lopulla. Antti Pihlakoski kommentoi aikaisemmin Suomen Urheiluliiton hallitukselle, että mikäli Pariisin EM-kisojen järjestäminen elokuussa 2020 ei käy päinsä, ainoa vaihtoehto on siirtää kisoja kesään 2021.

Lue myös:

.
.