Muutamat SM-liigaseurat suunnittelivat ryhmäharjoituksia ensi viikolle – Pelaajayhdistys tyrmää ajatuksen: ”Pöyristyttävää, täysin käsittämätöntä”

Jääkiekkoilijoiden pelaajayhdistys pitää itsestään selvänä, että kiekkoilijoiden on vallitsevassa poikkeustilanteessa toimittava muun yhteiskunnan tavoin.

Jääkiekon miesten SM-liiga
HIFK JYP
SM-liigaa ehdittiin pelata tyhjille katsomoille ennen kuin kotimainen jääkiekkokausi laitettiin pakettiin.Matti Raivio / AOP

Jääkiekon SM-liigassa pelaajien omatoiminen harjoittelujakso päättyy virallisesti 14. huhtikuuta. Koronaviruspandemian vuoksi tehdyt rajoitukset tarkoittavat kuitenkin sitä, ettei joukkueen yhteisiä harjoituksia voi järjestää normaaliin tapaan.

Viime viikolla useiden kiekkoilijoiden korviin oli kuitenkin kantautunut tietoja, joiden mukaan muutamat seurat olisivat käynnistämässä yhteisharjoituksia niin, että kerrallaan treenaisi alle kymmenen pelaajaa.

– Oli liikkunut huhuja, että jotkut seurat suunnittelisivat harjoitusten järjestämistä pienryhmillä, pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela kertoo Yle Urheilulle.

Kun huhut vahvistuivat, päätti Suomen Jääkiekkoilijat ry ottaa asiaan heti kantaa.

– Meillä oli hallituksen etäkokous maanantaina. Tämä oli yksi kokouksen asioista, Saarela taustoittaa.

Kiekkoilijoiden kanta tuli nopeasti selväksi. Pienryhmäharjoittelua ei nähty millään tavalla hyväksyttävänä menettelynä. Pelaajayhdistyksen hallitus oli tästä täysin yksimielinen.

– Meillä on varsin laaja hallitus, mukana on paljon aktiivipelaajia. Pelaajien mielestä oli pöyristyttävää, siis täysin käsittämätöntä, että tällaista on edes ajateltu, Saarela sanoo.

SM-liiga ei reagoinut vielä mitenkään

Saarela kertoi pelaajien pitävän itsestään selvänä, että kiekkoilijoiden on vallitsevassa poikkeustilanteessa toimittava muun yhteiskunnan tavoin.

– Suomen hallitus on linjannut, että poikkeusohjeilla mennään ainakin 13. toukokuuta asti. Miten ihmeessä esimerkiksi puolentoista metrin turvaväli olisi mahdollista toteuttaa kiekkoilijoiden ryhmäharjoituksissa? Pyörätesteissäkin hiki lentää. On käsittämätöntä, että tällaista edes ajatellaan, toiminnanjohtaja jyrähtää.

Saarelan mukaan pelaajien joukosta löytyy muun väestön tavoin koronaviruksen riskiryhmään kuuluvia, esimerkiksi astmaatikkoja. Lisäksi hän kummastelee, ettei pienryhmäharjoituksia suunnitelleille seuroille tullut mieleen, että pelaajien joukossa saattaa olla oireettomia viruksen kantajia.

Pelaajayhdistys on lähettänyt jäsenilleen aiheesta tällä viikolla kirjeen. Saarela kertoo, että yhdistys on lähestynyt samalla asialla myös SM-liigaa, jo kahdesti.

– Sieltä ei ole tullut vielä mitään vastausta, Saarela ihmettelee.

Pelaajien toive on, että jokainen liigaseura tekisi pelaajille henkilökohtaiset harjoitusohjelmat, joita nämä toteuttaisivat omatoimisesti.

Aiheesta uutisoi ensimmäisenä MTV (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös:

KalPan taustayhtiö irtisanoo kaksi ja lomauttaa 19 – pelaajien ja valmentajien tilannetta mietitään myöhemmin

Osa IFK:n ja HJK:n pelaajista rikkoo koronamääräyksiä – liigapelaajat harjoitelleet yli kymmenen hengen päivittäisissä peleissä

TPS liittyi jääkiekkoliigan yt-neuvotteluseurojen joukkoon – tulevaisuus panoksena

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat