Valioliigan pelaajat ja seurat kiistelevät palkanalennuksista

Uutistoimisto AFP:n mukaan Fifa patistaa osapuolia sopuun.

Englannin Valioliiga
Anfield
Liverpoolin kotistadion Anfield ammottaa tyhjyyttään koronpandemian aikana, kun harjoituksiakaan ei saa järjestää.AOP

Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa patistaa seuroja ja pelaajia sopuun palkanalennuksista, uutistoimisto AFP kertoi maanantaina lähteisiinsä nojaten.

Euroopan suuret seurajoukkuekilpailut ja lähes kaikki kansalliset sarjat ovat koronaviruspandemian takia seisauksissa, mikä aiheuttaa seuroille suuria tulojen menetyksiä.

Englannin Valioliigan seurat ovat pyytäneet pelaajiaan leikkaamaan palkkojaan tilapäisesti 30 prosentilla, jotta ne selviävät taloushaasteista ja suojelevat seurojen työllisyyttä.

Englannin ammattilaisjalkapalloilijoiden pelaajayhdistys PFA ei ole hyväksynyt asiaa mukisematta. Sen mukaan 30 prosentin palkkojen alennus tietäisi yli 200 miljoonan punnan menetystä verotuloina.

BBC:n mukaan tilanne on kärjistynyt yhdeksi vakavimmista kiistoista seurojen ja pelaajien välillä Valioliigan historiassa.

Muutamat brittipoliitikot ovat vaatineet suurituloisilta liigapelaajilta kovin sanoin palkkajoustoa. Kritiikkiä ovat saaneet myös ne seurat, jotka ovat lomauttaneet muita työntekijöitään ja maksaneet samalla pelaajilleen täyttä palkkaa. Liverpool ehti jo useiden seurojen tapaan lomauttaa työntekijöitään, mutta pyörsi päätöksensä saatuaan valtavasti kritiikkiä.

– Seurojen, pelaajien ja omistajien on syytä miettiä erittäin tarkasti seuraavia toimiaan, Britannian kulttuuri- ja urheiluministeri Oliver Dowden kirjoitti The Daily Telegraph -lehden kolumnissaan.

Pelissä valtavasti rahaa

Pelikausien lopullinen keskeytys tietäisi seuroille ja liigoille suuria taloudellisia menetyksiä.

BBC:n mukaan Valioliiga joutuisi maksamaan tv-yhtiöille jopa 762 miljoonaa puntaa eli noin 866 miljoonaa euroa, jos kautta ei enää pelata. Joukkueet ja seurat ovat vaarassa mennä nurin.

The Athletic -verkkolehti uutisoi maanantaina lähteisiinsä nojaten, ettei Fifa aseta kansallisille liitoille takarajaa kausien viemiselle loppuun.

AFP:n ja The Athleticin mukaan Fifa ehdottaa myös muutoksia kesän pelaajasiirtoaikaan ja kesäkuun lopussa päättyvien pelaajasopimusten pidentämistä.

Italian pääsarjaseurat sopivat maanantaina väliaikaisista palkanalennuksista, jotka koskevat pelaajia, valmentajia ja taustahenkilöitä.

Euroopan suurseuroista muun muassa Barcelonan, Real Madridin, Juventuksen ja Bayern Münchenin pelaajat ovat ilmoittaneet suostuvansa palkanalennuksiin tai saataviensa lykkäämiseen.

Lue myös:

Saksassa Bundesliigaseurat ovat palanneet yhteisharjoituksiin

Mitä ihmettä tapahtui Ronaldinholle? Maailman parhaaksi valittu jalkapalloilija ajautui pahoihin velkoihin ja päätyi paraguaylaiseen vankilaan

Tottenham varoitti pelaajiaan näiden harjoiteltua turvaväleistä välittämättä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat