Suora

  • Urheiluruutu

Valioliigapelaajat perustivat rahaston terveydenhuoltojärjestelmän avustamiseksi – Southampton ilmoitti palkkaleikkauksista

#PlayersTogether-rahasto kerää pelaajilta varoja Britannian terveydenhuoltojärjestelmän tueksi.

Englannin Valioliiga
Liverpoolin Jordan Henderson laukoo.
Liverpoolin Jodran Henderson on vahvistanut rahaston perustamisen.AOP

Valioliigapelaajat perustivat keskiviikkona rahaston Britannian terveydenhuoltojärjestelmän NHS:n avustamiseksi. Rahasto on pelaajien vastaus liigan johdon esittämään pelaajapalkkioiden 30 prosentin palkkaleikkaukseen.

Pelaajayhdistys ja pelaajat vastustavat palkkaleikkausta sillä perusteella, että siitä seuraisi myös verokertymän supistuminen.

Pelaajien #PlayersTogether-rahaston tehtävä on "auttaa NHS:n henkilökuntaa, joka työskentelee puolestamme koronavirustaistelun eturivissä".

Sosiaalisessa mediassa muiden muassa Liverpoolin kapteeni Jordan Henderson, Tottenhamin Harry Kane ja Arsenalin Pierre-Emerick Aubameyang vahvistivat rahaston perustamisen.

Pelaajien palkkaleikkauksesta nousi Britanniassa suuri kohu viime viikonloppuna. Palkkaleikkaukset on toteutettu Euroopan mantereen suurseuroissa, ja Valioliigan johdon ehdotus ennätti saada yleisön tuen myös Britanniassa.

Rooney puolusti pelaajia

Valioliigan pelaajat joutuivat ehdotuksen jälkeen lujaan paineeseen, vaikka he olivat samaan aikaan oma-aloitteisesti ideoimassa tukirahastoaan.

Tilannetta pahoitteli muiden muassa Derbyn hyökkääjä Wayne Rooney Sunday Timesin kolumnissaan.

– Liigajohdon esitys asetti meidät mahdottomaan tilanteeseen. Oli omituista, että tätä asiaa ei voitu ensin käsitellä sisäisesti. Julkistamisen jälkeen asenneilmasto on sellainen, että "rikkaat pelaajat kieltäytyvät palkkaleikkauksesta", Rooney harmitteli kolumnissaan.

Pelaajat vetosivat verokertymän pienentymisen lisäksi siihen, etteivät kaikki pelaajat ole asemassa, jossa 30 prosentin palkkaleikkaus on toteutettavissa.

– Palkkaleikkaukset olisi pitänyt tehdä tapauskohtaisesti taloustilanteen mukaan, Rooney korosti.

Kiitokset ministeriltä

Britannian terveysministeri Matt Hancock vetosi viime viikolla pelaajiin, jotta he hoitaisivat osansa koronaviruskamppailussa. Keskiviikkona hän kiitteli pelaajia rahaston perustamisesta.

– Lämmin kiitos pelaajien sydämellisestä ratkaisusta ryhtyä NHS:n tueksi. Tällä ratkaisulla tekin hoidatte osuutenne tässä työssä, Hancock tviittasi.

Britanniassa oli todettu Worldometers-sivuston mukaan lähes 61 000 koronavirustartuntaa torstaiaamuun mennessä. Virustautiin kuolleiden lukumäärä oli 7 097.

Southampton ilmoitti ensimmäisenä valioliigaseurana palkkaleikkauksista

Valioliigaseura Southampton ilmoitti torstaina pelaajiensa palkkaleikkauksista. Pelaajapalkkioita on tingitty pienemmiksi useissa manner-Euroopan sarjoissa, mutta Southampton ilmoitti leikkauksista ensimmäisenä valioliigaseurana.

Southamptonin ilmoitus tuli pian sen jälkeen, kun ilmoitus rahaston perustamisesta Britannian terveydenhuoltojärjestelmän NHS:n tueksi oli tullut.

Southampton kertoo, että pelaajat ja valmennusjohto ovat päättäneet luopua osasta huhti-, touko- ja kesäkuun palkoistaan. Samalla seurajohto takasi muun henkilökuntansa palkat kesäkuun loppuun.

- Palkkajousto auttaa meitä turvaamaan seuran, henkilökuntamme ja yhteisömme tulevaisuuden, seura ilmoitti tiedotteessaan.

Britannian lähes 70 miljoonan väestössä on todettu worldometersin mukaan lähes 61 000 tartuntaa ja yli 7 000 koronaviruksen aiheuttamaa kuolemantapausta. Maan pääministeri Boris Johnson on viruksen takia sairaalahoidossa.

Valioliigan johto esitti viime viikolla pelaajapalkkioihin 30 prosentin yleistä leikkausta. Pelaajayhdistys ei hyväksynyt esitystä ja muistutti, että palkanalennukset leikkaisivat samalla verokertymää.

Lisätty osio Southamptonin palkkaleikkauksista ja muutettu otsikko klo 14.04

Lue myös:

Valioliigan pelaajat ja seurat kiistelevät palkanalennuksista

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat