Suora

  • Urheiluruutu

F1-kauden alkamiselle takaraja – suunnitteilla avaus tyhjille katsomoille

F1-kausi voisi venyä ensi vuoden puolelle, jos ajamaan päästään vasta lokakuussa.

Formula 1
Ross Brawn
Ross Brawn valotti F1-sarjan mahdollisia vaihtoehtoja. AOP

Formula ykkösten MM-sarjan avaus on lykkääntynyt koronaviruspandemian takia jo pitkälle kesään. Yhdeksän ensimmäistä osakilpailua on jouduttu joko siirtämään tai perumaan.

Tällä hetkellä F1-kausi alkaisi aikaisintaan 28. kesäkuuta Ranskassa, mutta tämäkin suunnitelma saattaa romuttua Ranskan vaikean koronavirustilanteen takia. F1-sarjan urheilujohtaja Ross Brawn näkee, että todennäköisemmin kausi voisi päästä vauhtiin vasta heinäkuun puolella.

Brawn arvioi brittiläiselle Sky Sports -kanavalle, (siirryt toiseen palveluun) että F1-sarjassa voitaisiin ajaa tänä vuonna 8-19 osakilpailua. Parhaassa tapauksessa kausi starttaisi heinäkuussa, mutta pahimmassa mallissa vasta lokakuussa.

– Jos kausi alkaisi heinäkuussa, voisimme järjestää 19 osakilpailua. Jos aloitamme vasta lokakuussa, kisoja voisi olla kahdeksan. Tarvitsemme vähintään kahdeksan osakilpailua, jotta mestaruus voitaisiin jakaa, Brawn avasi vaihtoehtoja.

Kauden avaus tyhjille katsomoille?

F1-kilpailuja ei ole ajettu koskaan tyhjille katsomoille, mutta nyt suunnitelmissa on avata kausi Euroopassa kilpailulla, johon yleisöä ei päästettäisi sisään.

– Rakentaisimme suljetun ympäristön, tallit saapuisivat paikalle tilauslennoilla ja erilaisin testein varmistettaisiin, ettei kenelläkään olisi vaaraa, Brawn kertoi.

– Ei ihanteellisin vaihtoehto, mutta silti parempi ratkaisu kuin ettei päästäisi lainkaan ajamaan, Brawn totesi.

Miljoonat ihmiset saisivat seurata rakastamaansa lajia kodeissaan ja saisivat kokea ilon hetkiä, kun ajat ovat muuten hyvin raskaat.

Ross Brawnin mukaan on mahdollista, että formulakautta voitaisiin jatkaa tarvittaessa ensi vuoden puolelle tammikuuhun saakka.

F1:n kisakalenteria voitaisiin mahdollisesti tiivistää ja kisaviikonloppuja typistää kahden päivän mittaisiksi.

Lue myös:

F1-kauden avauskisaksi tarjolla ollut Kanadan GP on siirretty

McLaren-pomo pelkää formulatallien kaatuvan: "F1 on erittäin haavoittuva"

F1-kuski joutuu kohtaamaan vihaa miljardööri-isänsä vuoksi, samalla rahan valta kuninkuusluokassa vain kasvaa: “Yleisö ei ole tyhmä”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat