Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

KalPa kaappasi lupaavan suomalaiskaksikon Bostonin yliopistosta – rutkasti kokemusta nuorten arvokisoista

Aapeli Räsänen ja Jesper Mattila siirtyvät KalPaan kahden vuoden sopimuksilla.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Aapeli Räsänen
Aapeli Räsänen alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Montrealissa 2017.AOP

Jääkiekon SM-liigaseura KalPa on hankkinut riveihinsä hyökkääjä Aapeli Räsäsen, 21, ja puolustaja Jesper Mattilan, 22. Molemmat saapuvat Kuopioon Bostonin yliopiston NCAA-sarjan joukkueesta ja ovat tehneet kahden vuoden sopimuksen.

Keskushyökkääjänä viihtyvä Räsänen on Tapparan kasvatti ja pelannut Bostonissa viimeiset kolme kautta. Hän on Edmonton Oilersin kuudennen kierroksen varaus kesältä 2016.

Nuorisomaajoukkueissa Räsänen on voittanut alle 18-vuotiaiden MM-kultaa keväällä 2016 ja pelannut alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa vuosina 2017 ja 2018.

– Pyrin olemaan mahdollisimman luotettava kahden suunnan sentteri, jonka voi heittää paikkaan kuin paikkaan. Edustan sitä nuorta ja nälkäistä kaartia, joka haluaa voittaa, Räsänen kuvaili itseään tiedotteessa.

Ilveksessä kiekkokasvatuksensa saanut Jesper Mattila ehti edustaa Bostonin yliopistoa neljän vuoden ajan. Mattilan suurin meriitti maajoukkueista on alle 18-vuotiaiden MM-hopea vuodelta 2015.

– Olen aika monipuolinen puolustaja. Koen, että olen hyvä avaamaan peliä sekä kiekolla että jalalla ja olen kaikkiaan hyvä yleispuolustaja, Mattila totesi.

KalPalla on kasassa jo 25 pelaajasopimusta tulevalle SM-liigan kaudelle. Keskiviikkona seura kertoi yt-neuvotteludien päättymisestä. Seura irtisanoo kaksi ja lomauttaa 19 työntekijäänsä.

Lue myös:

Sveitsissä historiallinen nimitys: Ensimmäinen naisurheilujohtaja mahtiseuran pomoksi – "Vaatii varmasti rohkeutta organisaatiolta"

Muutamat SM-liigaseurat suunnittelivat ryhmäharjoituksia ensi viikolle – Pelaajayhdistys tyrmää ajatuksen: ”Pöyristyttävää, täysin käsittämätöntä”

KalPan taustayhtiö irtisanoo kaksi ja lomauttaa 19 – pelaajien ja valmentajien tilannetta mietitään myöhemmin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat