Espanjan pyöräilysankari myy mestaruuspyöräänsä koronan torjumiseksi – kollegalta rohkea arvio Ranskan ympäriajon kohtalosta

Koronavirus ravistelee rajusti Espanjaa. Alberto Contador haluaa osallistua taudin torjuntaan.

Contador on lähtenyt koronan vastaiseen taisteluun. Kuva: EPA / All Over Press

Monet maailman huippu-urheilijat ovat ryhtyneet toimiin koronavirusta vastaan lahjoittaen rahaa tutkimukseen ja taudin torjumiseen. Porukkaan on liittymässä myös entinen huippupyöräilijä, Espanjan Alberto Contador. Contador myy nettikaupassa kilpapyöräänsä, jolla hän kilpaili sekä Ranskan että Italian ympäriajoissa vuonna 2011.

Contador kertoi pyöränsä myynnistä muun muassa yhteisöpalvelu Twitteriss (siirryt toiseen palveluun)ä ja nopeasti tarjoukset pyörästä ovat kivunneet jo 13 500 euroon lähtöhinnan oltua 2 500.

Vuosi 2011 oli Contadorille ristiriitainen. Hänen haaveenaan oli voittaa molemmat suuret maantiepyöräilyn klassikkokilpailut, Ranskan ja Italian ympäriajot, saman vuoden aikana. Ranskassa hän jäi viidenneksi, mutta Girolla hän pääsi juhlimaan voittoa, mikä merkitsikin hänelle paljon. Myöhemmin hän menetti tittelin jäätyään kiinni kiellettyihin aineisiin kuuluvan klenbuterolin käytöstä.

Contadorin meriittilistaan kuuluu kaksi Ranskan, kaksi Italian ja kolme Espanjan ympäriajon voittoa.

Miten käy tämän vuoden Tourille?

Tämän vuoden osalta Ranskan ympäriajon kohtalo on edelleen auki. Järjestäjien on päätettävä Tourin kohtalosta viimeistään toukokuun puolivälissä. Toisella entisellä huipulla, Tourilla hyvin menestyneellä Fabian Cancellaralla on vahva usko siihen, että tänäkin vuonna ajetaan.

– Uskon, että Ranskan ympäriajo on ainoa suuri tapahtuma, jota ei peruta eikä siirretä, sveitsiläinen kommentoi ranskalaiselle L'Equipe-lehdelle.

Paineet kilpailun järjestämiselle ovat jo taloudellisestikin suuret.

Korjattu klo 20.55 Fabian Cancellaran meriittejä. Jutussa luki virheellisesti, että Cancellara olisi voittanut Ranskan ympäriajon kaksi kertaa.

Lue myös: