Suora

  • Rakkauden ja särkyneiden unelmien korut

Vaimo jäi Suomeen, kun Italia suljettiin: Perparim Hetemaj piristää yksitoikkoista kotiarkeaan joogalla ja risotolla

Italian Serie B:n mestaruudessa kiinni oleva Perparim Hetemaj kertoi yksinäisestä poikkeusarjestaan italialaislehti Corriere Dello Sportille.

jalkapallo
Perparim Hetemaj
Perparim Hetemaj pelaa Beneventossa ensimmäistä kauttaan.Getty Images

Jalkapalloilija Perparim Hetemaj on asustellut ja harjoitellut viime viikot yksin kotikaranteenissa italialaisessa Beneventon kaupungissa. Hetemaj'n vaimo ei ole päässyt palaamaan kotiin Suomesta, koska Italia on koronaviruksen vuoksi suljettuna.

Hetemaj, 33, kertoi italialaisen Corriere Dello Sport -lehden haastattelussa (siirryt toiseen palveluun) yksinäisestä elämästään neljän seinän sisällä. Hän harjoittelee viikon jokaisena päivänä maanantaita lukuunottamatta.

– Joka päivä on samanlainen. Herään, syön aamiaista, puhun puhelimessa, sitten kaksi tuntia harjoittelua. Lounas, lepoa, ja toinen kahden tunnin harjoitus, Hetemaj kertoo.

Poikkeusolosuhteet ovat saaneet Hetemaj'n kokeilemaan kotona myös uusia asioita. Suomessa käydyn joogakurssin oppeja on kelvannut muistella, jotta päiviin saisi hieman vaihtelua.

– Osallistun verkossa valmennuskurssille, joten yritän myös opiskella hieman. Yritän myös kokata risottoa, mitä en ole ikinä aiemmin tehnyt, Hetemaj paljasti.

Vaikeinta viime aikojen yksinolossa on Hetemaj'n mukaan ollut ikävä.

– Ikävöin hieman Suomea, mutta pääasiassa kaikkien läheisteni vuoksi. Ikävöin äitiäni, veljeäni, siskojani ja nyt myös vaimoani. En ole nähnyt (Suomessa asuvia) läheisiäni lähes puoleen vuoteen, Hetemaj sanoo.

Perparim Hetemaj
Hetemaj vauhdissa Serie B:n ottelussa Salernitanaa vastaan.Getty Images

Sarjanousu on lähellä

Hetemaj siirti Serie B:n kärkijoukkue Beneventoon täksi kaudeksi Chievo Veronasta. Legendaarisen maalipyssyn Filippo Inzaghin valmentama Benevento on pelannut loistavan kauden ja johti sarjaa peräti 20 pisteen erolla Crotoneen ennen sarjan keskeyttämistä.

Sarjan jatkon ja samalla Beneventon lähes varman sarjanousun kohtalosta ei ole tietoa. Hetemaj painottaa, ettei jalkapalloon liittyvillä asioilla ole nyt merkitystä.

– En seuraa sarjaa koskevia keskusteluita ollenkaan. Tärkeintä on se, että kaikki pysyvät terveinä. Emme tietenkään halua lopettaa kautta näin ja toivomme pääsevämme tositoimiin niin pian kuin mahdollista, Hetemaj toteaa.

– Kaikki sanovat, että Benevento ansaitsee sarjanousun. Sitä on turha toistella. Haluamme varmistaa nousun kentällä.

Kun jalkapallosarjat voivat jälleen jatkua Italiassa, Hetemaj uskoo joukkueiden olevan valmiina peleihin nopeasti.

– Siinä kestäisi ehkä 2–3 viikkoa, sillä olemme kuitenkin jatkaneet harjoittelua kotona. Mielestäni koronatilanteen pitää parantua huomattavasti, ennen kuin pelaaminen on jälleen mahdollista.

Serie B:n kautta on pelaamatta vielä kymmenen kierrosta. Hetemaj on pelannut siirtonsa jälkeen kahta lukuunottamatta jokaisessa Beneventon ottelussa.

Lue myös:

Valioliigapelaajat perustivat rahaston terveydenhuoltojärjestelmän avustamiseksi – Southampton ilmoitti palkkaleikkauksista

Valioliigan pelaajat ja seurat kiistelevät palkanalennuksista

Saksassa Bundesliigaseurat ovat palanneet yhteisharjoituksiin

Mitä ihmettä tapahtui Ronaldinholle? Maailman parhaaksi valittu jalkapalloilija ajautui pahoihin velkoihin ja päätyi paraguaylaiseen vankilaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat